Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ, με άξονα την απελευθέρωση του κεφαλαίου, συνεχίζεται με ένταση η αναδιάταξη της αγοράς στο χώρο του χρηματοπιστωτικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση, τις εξαγορές, τη διείσδυση ξένων και ντόπιων κεφαλαίων σε νέες και παλιές αγορές. Ενα φαινόμενο που θα ενταθεί μέσα στις νέες συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σε αυτά τα πλαίσια, πριν κάποιο διάστημα, έγινε η εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από την Cociete Generale, και οι εργαζόμενοι είναι σε κλίμα έντονης ανησυχίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

-- Ποιος ο αριθμός του προσωπικού πριν την πώληση και ποιος τώρα;

-- Πόσες προσλήψεις έγιναν και με τι όρους;

-- Ποιες είναι οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και ποιο το εργασιακό τους μέλλον;

ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ 301 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ: Στο Δήμο των Αγ. Αναργύρων Αττικής βρίσκεται και λειτουργεί το 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης («στρατόπεδο Κοσκινά»), έκτασης 220 στρεμμάτων περίπου. Η διατήρηση και η συνέχιση της λειτουργίας τού παραπάνω εργοστασίου δημιουργεί τεράστια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα και πολύ μεγάλους κινδύνους για την υγεία, ασφάλεια και εν γένει διαβίωση των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε:

-- Να σταματήσει η λειτουργία, να απομακρυνθεί το 301 ΣΕΒ, και να αποδοθεί ο χώρος συνολικά για την αποκλειστικά ελεύθερη και δωρεάν χρήση του από το λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής ως πάρκου υψηλού πρασίνου, για μαζικό, λαϊκό αθλητισμό και πολιτισμό;

-- Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και εν γένει εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σ' αυτό;

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Νέο πρόγραμμα με τίτλο «γονείς.gr» εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας, με στόχο, όπως αναφέρει, την επιμόρφωση γονέων και μαθητών γυμνασίου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτή η εξαγγελία δικαίως προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών, μια και το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί άλλη μία απόδειξη της εισβολής των ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και συγκεκριμένα:

-- Να αναμορφωθεί ριζικά η εκπαίδευση, να χρηματοδοτηθεί γενναία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ολοκληρώνει τη γενική μόρφωση όλων των μαθητών και να εξασφαλίζει όλα τα αναγκαία εφόδια και να απαλλάξει τις οικογένειες από τα βάρη.

-- Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ