Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιχειρεί να εμφανιστεί «πρεσβευτής» της κάθαρσης

Σε αναζήτηση τακτικών εξαπάτησης του ελληνικού λαού και αποσύνδεσης της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το τεράστιο σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τη συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

Αυτή τη στρατηγική επιδίωξη, ήρθε χτες να υπηρετήσει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που έγινε υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της οποίας καθορίστηκαν οι τελευταίες «λεπτομέρειες», ενόψει των ψηφοφοριών στη Βουλή για την Εξεταστική και την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ, μετά τον τελευταίο τακτικό ελιγμό του, που ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει παράλληλα με το δικό του αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και αυτό της κυβέρνησης για εξεταστική, ζητά ταυτόχρονα να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή πριν από τις ψηφοφορίες, ώστε να καταστεί σαφές το ακριβές αντικείμενο των κατηγοριών σε βάρος των πολιτικών προσώπων και να έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση.

Με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Φλας» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει μετάθεση της ψηφοφορίας για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, που έχει οριστεί για την Παρασκευή, αφού όπως δήλωσε: «Υπήρξε πολύς χρόνος για να έρθει ο φάκελος στη Βουλή. Υπήρξε προσπάθεια παρεμπόδισης. Νομίζω πως έχουμε περάσει πλέον στο σημείο μη επιστροφής. Εμείς καταθέσαμε την πρόταση, με βάση τα στοιχεία τα οποία είχαμε. Η κυβέρνηση όρισε το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης. Υπάρχει μία ψήφος την Παρασκευή. Πρέπει να σεβαστούμε αυτό το χρονοδιάγραμμα».

Το ΠΑΣΟΚ με την εξεταστική επιτροπή που ζητά εγκαλεί τρία νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη (Θ. Ρουσόπουλο, Π. Δούκα, Ευ. Μπασιάκο) και παράλληλα με την κίνησή του να δεχτεί και την εξεταστική επιτροπή που πρότεινε η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί σαν «πρεσβευτής» της «κάθαρσης», προκειμένου να ...πείσει ότι δεν προσπαθεί να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνητικών του ημερών για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, αλλά επί της ουσίας, σε πλήρη σύμπλευση με τη ΝΔ, επιδιώκει να «αθωώσει» την πολιτική που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία. «Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει και την Εξεταστική Επιτροπή που προτείνει η ΝΔ για την υπόθεση Βατοπεδίου, γιατί δε φοβόμαστε τίποτα, γιατί θέλουμε πλήρη διαλεύκανση και γιατί δε θα δώσουμε άλλοθι σε κανένα», υποστήριξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ