Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10205

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το εργατικό και λαϊκό κίνημα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης

Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού ούτε εξανθρωπίζεται ούτε εξυγιαίνεται είτε κρατικοποιούνται χρεοκοπημένες τράπεζες ή και παραγωγικές επιχειρήσεις είτε πτωχεύουν ή απευθείας εξαγοράζονται από άλλες. Σε κάθε περίπτωση, τα βάρη πέφτουν στους εργαζόμενους, άμεσα ή ετεροχρονισμένα.

Η σύγχρονη φτώχεια και ανεργία δεν αντισταθμίζεται με έκτακτα επιδόματα που αντιστοιχούν από 1,3 έως 3,6 ευρώ την ημέρα, όπως το υποσχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα όργανα της καπιταλιστικής διοίκησης και άλλες αναπαλαιωμένες «καινοτομίες» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική και τη λαϊκή πλειοψηφία, να βαδίσουν αποφασιστικά στο δρόμο της διεκδίκησης ικανοποίησης όλων των αναγκών τους στο δρόμο της αντεπίθεσης. Η άμεση στήριξη του ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα δράσης, στις εργατικές και λαϊκές οργανώσεις, στις ευρωβουλευτικές και βουλευτικές εκλογές, είναι η μόνη σίγουρη πολιτική επιλογή για το σήμερα και το αύριο.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Σήμερα στον «Ριζοσπάστη» σε ειδικό ένθετο οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΚΕ του ΚΚΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τις Θέσεις για το σοσιαλισμό ως προσυνεδριακό ντοκουμέντο στο δεύτερο θέμα του 18ου Συνεδρίου. Η δράση, που θα αναπτυχθεί προσυνεδριακά με στόχο να γνωρίσουν οι εργαζόμενοι τις Θέσεις για το σοσιαλισμό, θα συμβάλει αποφασιστικά και στην ανάπτυξη των δεσμών του Κόμματός μας με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και στην ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Είναι σημαντικό η επεξεργασία μας για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό να αφομοιωθεί απ' όλο το κομματικό δυναμικό, τις ΚΝίτισσες και τους ΚΝίτες. Απ' αυτό το καθήκον κρίνεται η ικανότητα του Κόμματος να συνδέει ολοκληρωμένα τη στρατηγική του με την καθημερινή πάλη, να επεξεργάζεται στόχους για τα άμεσα προβλήματα των εργαζομένων σε σύνδεση με τη στρατηγική για την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.


ΣΕΛ.  6  -  7,    Ενθετο

ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

Οι ταξικές δυνάμεις, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας με αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση. Μέσα από τον ορυμαγδό της κρίσης και της ενίσχυσης των τραπεζιτών από το κράτος, οι εργαζόμενοι να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα. Το μεροκάματο δε φτάνει. Το παιδί βγήκε από το πανεπιστήμιο με πτυχίο ...για την ανεργία. Η ακρίβεια τσακίζει το εργατικό εισόδημα. Η εργατική τάξη πρέπει ταξικά και ενιαία να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας όλα όσα της ανήκουν.


ΣΕΛ.  15

Η Αλέκα Παπαρήγα στον ΑΝΤ1

Αύριο, Δευτέρα 20 Οκτώβρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 8 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.


Συνέντευξη Τύπου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις Θέσεις της ΚΕ για το Σοσιαλισμό την Πέμπτη 23/10 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Στους δρόμους την Τρίτη 21 Οκτώβρη

Μεθαύριο, μαζί με τους εργαζόμενους, θα βγει στους δρόμους και η νεολαία που βρίσκεται στους χώρους της εκπαίδευσης.


ΣΕΛ.  15  -  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ