Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλα τα μάτια του τραπεζίτη και άλλα του πυρόπληκτου

Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει προκλητικά 28 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια χούφτα τραπεζίτες για τη διασφάλιση των κερδών τους, την ίδια στιγμή δίνει εντολή στις τράπεζες να αποστείλουν χιλιάδες ειδοποιητήρια στους πυρόπληκτους της Ηλείας του περσινού καλοκαιριού, ώστε να επιστρέψουν το έκτακτο βοήθημα των 3.000 ευρώ της ντροπής. Συγκεκριμένα, οι τράπεζες εδώ και μέρες στέλνουν σωρηδόν ειδοποιητήρια σε όσους πήραν περισσότερα από όσα η κυβέρνηση εκτιμούσε ότι δικαιούνταν. Δηλαδή, για παράδειγμα, ζητά από μια οικογένεια που καταστράφηκε το βιος της και πήρε δύο τριχίλιαρα αντί για ένα, να επιστρέψει πίσω 3.000 ευρώ.

Ωστόσο, 14 μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι, καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια και αποθήκες, εκατομμύρια ελαιόδεντρα και αμπέλια, 352.800 στρέμματα δασικής έκτασης σε σύνολο 906.000, χιλιάδες ζωντανά και μελίσσια, η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει στοιχειώδη αιτήματα των πυροπλήκτων, προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Η μη οικονομική ενίσχυση των πυροπλήκτων όλο αυτό το διάστημα, η μη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται, η μη κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, η μη αντικατάσταση των στάβλων και των μηχανημάτων έχει αναγκάσει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να πουλάνε τα κοπάδια τους και τα χωράφια τους κοψοχρονιά. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την Κοινή Αγροτική Πολιτική σε συνδυασμό με τις κατεστραμμένες από τις πυρκαγιές καλλιέργειες, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της ιδίας και της ΕΕ, για το ακόμη ταχύτερο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ