Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θίχτηκε... και με το δίκιο του

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θίχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας από ανακοίνωση της πολυεθνικής οργάνωσης «Γκρίνπις» που αναρωτιόταν: «Ο υπουργός Ανάπτυξης θα σταθεί και πάλι ενάντια στις ΑΠΕ»; (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).

Οπότε εξεγέρθηκε, αφού και ο ίδιος και η κυβέρνηση της ΝΔ συνολικά κάνουν τα πάντα για τις ...ΑΠΕ. Ξεκαθάρισε πρώτα απ' όλα ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με τους στόχους ανάπτυξης των ΑΠΕ που έχει θέσει η ΕΕ. Αυτό είναι σωστό, αφού κι αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, δεν αμφισβητούν κανέναν στόχο της ΕΕ.

Επιπρόσθετα: Η κυβέρνησή του απελευθέρωσε την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να μπορεί ο καθένας να ιδρύει εταιρείες εκμετάλλευσης και των ΑΠΕ και των υπόλοιπων μορφών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Υπερδιπλασίασε την τιμή αγοράς της ενέργειας από τις ΑΠΕ προς το σύστημα. Και το ακριβότερο πετρέλαιο να καίγαμε πάλι ...φτηνότερα θα μας ερχόταν. Εκανε επίσης ό,τι μπορούσε με τα χωροταξικά σχέδια, για να μπορούν να βολεύονται εύκολα οι ανεμογεννήτριες ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές. Κανόνισαν τη «μερίδα του λέοντος» να την αποσπάσουν οι πολυεθνικές της ενέργειας που έχουν μετατραπεί σε χρυσωρυχεία. Και έπεται συνέχεια...

Λίγα είναι όλα αυτά υπέρ των... Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ