Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεπής ιμπεριαλιστική δράση

Η εγκατάσταση και λειτουργία στο χώρο της βάσης της Σούδας του νέου ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού ενώ ταυτόχρονα εντείνει την ομηρία της Κρήτης και συνολικά της χώρας απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Το ΚΕΝΑΠ αποτελεί κέντρο πολεμικής προετοιμασίας για τον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο», καθώς και για αποστολές καθαρά κατασταλτικού χαρακτήρα και είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα πρόσδεσης της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό άρμα του NATO. Αποτελεί, μετά και την επίσημη λειτουργία του, μια ΝΑΤΟική υπηρεσία, όπου και οι Ελληνες αξιωματικοί παίρνουν εντολές και δίνουν λόγο στους αξιωματούχους των ΝΑΤΟικών επιτελείων. Πρόκειται για ένα κέντρο εκπαίδευσης με κρίσιμο ρόλο, καθώς συνδέεται με την υλοποίηση των νέων επιθετικών δογμάτων και γι' αυτό υπάγεται απευθείας στο αμερικανικό ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Βιρτζίνια, το επονομαζόμενο «Στρατηγική Διοίκηση Μετατροπής».

Το συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό Κέντρο είναι μέρος του πλέγματος ιμπεριαλιστικών λειτουργιών στην περιοχή και στόχο έχει σε πρώτη φάση την εκπαίδευση των ΝΑΤΟικών στον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων, ενώ είναι έτοιμο να αναλάβει και επιχειρησιακό ρόλο. Μαζί με το Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλάσσιων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ), που λειτουργεί με έδρα το ελληνικό υπουργείο Αμυνας, και το ΝΑΤΟικό στρατηγείο «χαμηλής ετοιμότητας» HQ-NDC/GR, στη Θεσσαλονίκη (πρώην Γ΄ Σώμα Στρατού) που έχει ως βασική αποστολή την εκπαίδευση και την προετοιμασία ΝΑΤΟικών μονάδων για ανάληψη δράσης στα ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικά μέτωπα, αποτελούν μαζί με όλα τ' άλλα την ελληνική προσφορά στα υπό εξέλιξη ιμπεριαλιστικά μέτωπα.

Ολα αυτά δείχνουν ότι η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και γίνεται οργανικό μέρος των νεοταξικών πολεμικών σχεδίων που στρέφονται ενάντια στους λαούς. Δεν είναι μόνο οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος αλλά και το σύνολο των στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων (λιμάνια, αεροδρόμια, θάλασσα και αέρας) που προσφέρονται κατά περίπτωση για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, όπως και το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που μετασχηματίζονται ώστε ν' ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις νεοταξικές ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με τα νέα στρατιωτικά δόγματα που έχουν εξαγγελθεί και εφαρμόζονται, διαδοχικά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι η εγκατάλειψη του δόγματος περί εθνικής άμυνας, προστασίας των ελληνικών συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Στη θέση του μπαίνει το επιθετικό ιμπεριαλιστικό δόγμα περί «διεθνούς ασφάλειας» και αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» και των άλλων «ασύμμετρων απειλών», όπου περιλαμβάνεται και το μαζικό λαϊκό κίνημα. Με βάση αυτό το δόγμα οι Ενοπλες Δυνάμεις εκπαιδεύονται και διαπαιδαγωγούνται ως διεθνής κατασταλτική δύναμη με μέτωπο στραμμένο και στο εσωτερικό της χώρας.

Η ενσωμάτωση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ώστε από καλύτερες θέσεις η ελληνική πλουτοκρατία να συμμετέχει στη μοιρασιά της λείας από τη λεηλασία χωρών και λαών. Η όξυνση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο. Από τα ίδια κέντρα που εκπορεύονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, εκπορεύεται και η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ενιαία πρέπει λοιπόν να είναι και η αντίσταση των λαών. Την απάντηση δίνει το αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό μέτωπο για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλη μια άσκηση σε πρότυπα ΝΑΤΟ για τις ανάγκες του κεφαλαίου(2017-06-28 00:00:00.0)
Για εκπαίδευση στη Σούδα(2017-04-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται εκπαιδεύσεις στα πρότυπα του ΝΑΤΟ(2014-07-26 00:00:00.0)
Στο ΚΕΝΑΠ ο Τούρκος ναυτικός ακόλουθος Αμυνας(2014-07-04 00:00:00.0)
Συνεχίζει τα «Σχολεία» για τα συμφέροντα των μονοπωλίων(2014-05-15 00:00:00.0)
Απειλή για την ειρήνη και τους λαούς(2008-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ