Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Αναγκαία η μαζική συμμετοχή

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 10 Οκτώβρη θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση των ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αντίστοιχα, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα αιτήματά τους, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία και στην προσυγκέντρωση που θα κάνει το ΠΑΜΕ στην πλ. Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν απαθείς και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια ανατροπής των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Απαιτούν δωδεκάχρονη υποχρεωτική Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, αύξηση κατά 40% των ακαθάριστων αποδοχών σταδιακά και σε χρονικό διάστημα τριετίας, πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές, ριζική αλλά του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα με κατάργηση των αυταρχικών διατάξεών του, κατάργηση των αυταρχικών ρυθμίσεων για την αξιολόγηση - χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, καθώς και διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητά ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, οικονομική και επαγγελματική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, κατάργηση του νόμου 2525, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα, όχι άλλη λιτότητα, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αντίσταση σε κάθε νέο αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ