Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Σε αγωνιστικό κλοιό

Οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα διοργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις και προετοιμάζονται εντατικά για την απεργία

Οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών στους υπόλοιπους νομούς βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής-πανυπαλληλικής απεργίας στις 10 του Οκτώβρη, στη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Το μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης θα δοθεί στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, αφού οι πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων (εκτός του ΕΚ Φωκίδας), και ιδιαίτερα οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, έχουν πάρει αποφάσεις να μη γίνει απεργιακή συγκέντρωση και οι απεργοί να κατέβουν στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως. Τακτική που υπονομεύει το χαρακτήρα της πανελλαδικής απεργίας αφ' ενός, αλλά και το ρόλο που πρέπει να παίξει στη συσπείρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλιάς και στον αντίκτυπο που πρέπει να έχει στις τοπικές κοινωνίες.

Στη Φωκίδα, το Εργατικό Κέντρο θα συμμετάσχει στην απεργία με ταξικό, διεκδικητικό πλαίσιο, κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. «Δεν πάει άλλο. Κανένας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους, να παραιτηθεί από κατακτήσεις και δικαιώματα. Η καλύτερη απάντηση των εργατών στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι η συμμετοχή στον αγώνα. Η οργανωμένη πάλη, η αντιπαράθεση με την πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το ΕΚ Φωκίδας θα συμμετάσχει και σε όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ.

Στη Φθιώτιδα, οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος δίνουν καθημερινό «παρών» σε εργασιακούς χώρους, εργοστάσια, στις συνοικίες της Λαμίας, συζητώντας με τους εργατοϋπαλλήλους και καλώντας τους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 10 του Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πάρκου, αφού η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου της πόλης επέλεξε... το Πεδίον του Αρεως. Στο μεταξύ, σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΕΚ Φθιώτιδας, την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία Διάκου, για την «προετοιμασία της απεργίας», ο Θ. Τσέτσος, μέλος του ΔΣ του ΕΚ, κατήγγειλε την αποπροσανατολιστική τακτική της πλειοψηφίας και την άρνησή της να αναλάβει την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων στη Φθιώτιδα. Κάλεσε τους παραβρισκόμενους - εργαζόμενους, σωματεία και φορείς - να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στη συγκέντρωση της Τρίτης στην πλατεία Πάρκου για να διατρανωθεί η απαίτηση να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προωθήσει τις αντεργατικές- αντιλαϊκές επιλογές της.

Στην Εύβοια με καθημερινές περιοδείες σε εργοστάσια και δημόσιες υπηρεσίες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών προετοιμάζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 10ης Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, προβάλλοντας παράλληλα το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και την αναγκαιότητα της πάλης σε ταξική κατεύθυνση κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στη Λιβαδειά (Ταμπάχνα) στις 9 π.μ. και στη Θήβα (κεντρική πλατεία) στις 9.30 π.μ. απευθύνει στους εργαζόμενους της Βοιωτίας η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ