Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Να απαντήσουμε ενωμένοι

Τους εργαζόμενους του νοσοκομείου κάλεσαν στην απεργία της Τρίτης συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

«Να κάνουμε την απεργία στις 10 Οκτώβρη και το συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη, "δικό μας", να βάλουμε το δικό μας περιεχόμενο ενάντια στη "μερική" ζωή που μας επιφυλάσσουν κυβέρνηση - βιομήχανοι», τόνισαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». «Πρέπει όλοι μαζί, χιλιάδες, ν' απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση, να κάνουμε το δικό μας Μέτωπο», να κλιμακώσουμε τους αγώνες».

Στα μαγειρεία, στα ραφτάδικα, στην ιματιοθήκη, στα εργαστήρια, στις τεχνικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, οι συνδικαλιστές συζήτησαν με το προσωπικό, που τους άκουγε με προσοχή. Πολλά τα ερωτήματα και οι επισημάνσεις: «Κανένας δεν ακούει τα προβλήματά μας», «Τι γίνεται με το ασφαλιστικό;», «Θα πάρουμε σύνταξη;», «Χρειάζεται ένα άλλο σωματείο», «Εμείς παλιότερα, με τους αγώνες μας, αποτρέψαμε την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων».

«Σήμερα μειώνεται το εισόδημά σας και το βιοτικό σας επίπεδο, μέσα από την ιδιωτικοποίηση Παιδείας, Υγείας, μέσα από τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Παρ' όλ' αυτά, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κυβέρνηση και βιομήχανοι, μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο", συζητούν με τον συνδικαλιστή, για το πόσο θα χάσει ο εργαζόμενος. Σωστός διάλογος, λοιπόν, είναι μόνο ο διάλογος των αγώνων», τόνισε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, Δ. Αγκαβανάκης.

Απαντώντας στις αγωνιώδεις ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, τόνισε: «Αν δε θέλετε αλλαγή στην αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλαγή τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, επίδομα επαιτείας αντί για σύνταξη, δεν πρέπει να περιορίσετε στα υπόγεια την αγανάκτησή σας, αλλά να βγείτε στους δρόμους».

Στα νέα παιδιά που δεν είναι μόνιμα στο νοσοκομείο και δουλεύουν σε διάφορες ειδικότητες, μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ, με συμβάσεις και με το φόβο της ανεργίας, ο Μ. Βαρδαβάκης, συνδικαλιστής από το νοσηλευτικό χώρο, σημείωσε την αναγκαιότητα ν' αγωνιστούν ακόμη περισσότερο.

Τέλος, υπογραμμίστηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη για ένα διαφορετικό σωματείο, οργανωμένο, μαζικό. Γιατί, όπως είπαν οι συνδικαλιστές, «εμείς όλοι είμαστε το σωματείο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ