Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Σοβαρά στεγαστικά προβλήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ

Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τα σοβαρά στεγαστικά προβλήματα που έχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας "ΣΠΑΘΑΡΗ" είναι το πολυπληθέστερο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου. Για να λειτουργήσει ως δωδεκαθέσιο έχει μετατρέψει σε χώρους διδασκαλίας των μαθητών δύο αποθήκες, που δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τις προδιαγραφές και τις συνθήκες που απαιτούνται γι' αυτό. Επίσης, από το 1993 τέσσερις ακόμη αίθουσες προστέθηκαν σε λυόμενες κατασκευές, στις οποίες συνεχίζουν να κάνουν μάθημα η Α΄ και η Β΄ τάξη.

Παράλληλα, η ίδια η οικοδομή του σχολείου κρίθηκε επικίνδυνη από άποψη δομική, σύμφωνα με έκθεση Τεχνικών Υπαλλήλων της Δ/νσης Πολεοδομίας Β. Τ. Αθηνών με αρ. πρωτ. 4937 και ημερομηνία 22/4/08. Πρόκληση αποτελεί το γεγονός πως παρά τη συγκεκριμένη έκθεση και ενώ αυτή είχε κοινοποιηθεί στο γραφείο του δημάρχου, το σχολείο συνέχισε να λειτουργεί για τους επόμενους μήνες, μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, παρά τους κινδύνους που το γεγονός αυτό εγκυμονούσε για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Φέτος, οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ότι το σχολείο δε θα λειτουργήσει στη φυσική του έδρα λόγω επειγόντων εργασιών στο κτίριο και θα μεταστεγαστεί προσωρινά στο 4ο και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες στα σχολεία υποδοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  • Ποιος έχει ευθύνη για τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου, ενώ το σχολικό κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο από δομική άποψη;
  • Γιατί οι γονείς ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή για τη μεταστέγαση του σχολείου σε άλλα σχολεία;
  • Τι μέτρα έχουν ληφθεί ώστε στα σχολεία υποδοχής να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες για τη διδασκαλία όλων των μαθητών (υλικοτεχνική υποδομή, αίθουσες διδασκαλίας κλπ.);
  • Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και γιατί αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι ώστε το σχολείο να λειτουργήσει σε ασφαλές κτίριο στην έδρα του; Ποιος είναι υπεύθυνος (ο ΟΣΚ ή ο Δήμος) για τη διενέργεια των εργασιών αποκατάστασης στο κτίριο;».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ