Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ
Επανέφερε θέμα ωραρίου των δικαστηρίων

Στη «δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία» και στις «συντεχνιακές συμπεριφορές» απέδωσε τα προβλήματα της καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης ο αρμόδιος υπουργός, Σ. Χατζηγάκης, ενώ επανέφερε το θέμα της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων και μετά τις 3 το μεσημέρι.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας χτες στην εκδήλωση για τον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, προστάτη των δικαστικών λειτουργών, καταφέρθηκε εναντίον των φορέων της Δικαιοσύνης, χωρίς να πει τίποτα για τα τεράστια προβλήματα και τις ευθύνες του υπουργείου του, όπως το κτιριακό, τις κενές θέσεις, τη μηχανοργάνωση, κλπ.

Ευθέως ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε ανοιχτό το ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου των δικαστηρίων. «Δεν μπορεί, είπε, καθημερινώς να αναβάλλονται δεκάδες υποθέσεις, διότι, κατά κακή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, τα δικαστήρια πρέπει να κλείνουν στις 3 το μεσημέρι». «Εδώ οφείλουμε τάχιστα να προχωρήσουμε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», συνέχισε ο Σ. Χατζηγάκης, ενώ μίλησε και για «συντεχνιακές συμπεριφορές» στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Από τα «πυρά» του υπουργού Δικαιοσύνης δεν ξέφυγαν και οι συνδικαλιστές δικαστές. «Δυστυχώς, όμως, σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της κατάκρισης και αμφισβήτησης του κύρους της Δικαιοσύνης, είπε ο Σ. Χατζηγάκης, παρασύρονται ενίοτε και οι συνδικαλιστές του χώρου της Δικαιοσύνης με εύκολες υπερβολές και γενικεύσεις». Παράλληλα, χαρακτήρισε εσφαλμένη την εικόνα έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη με την «υποδειγματική αυτοκάθαρση» που έκανε συγκεντρώνει «την καταρχήν θετική αντιμετώπιση ενός ποσοστού άνω του 50% των πολιτών».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, Σ. Μπάγιας, που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης, ουσιαστικά απαντώντας στις αιτιάσεις του Σ. Χατζηγάκη σημείωσε: «Ελπίζουμε να είναι έτσι και οι περί αντιθέτου εκτιμήσεις και απόψεις να είναι εσφαλμένες».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να παραμείνει νηφάλια, αδέκαστη, ανεξάρτητη και κυρίως μακριά από τους επηρεασμούς των μέσων ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι δε θα την αφήσει «να γίνει σάκος του μποξ και εύκολη λεία κάθε λαϊκίστικων παιχνιδιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ