Σάββατο 4 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ «ΛΟΦΩΝ» ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Οι κινητοποιήσεις έφεραν αναβολή της άσκησης

Αναβλήθηκαν οι ασκήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων που επρόκειτο να γίνουν στο Πεδίο Βολής «Λόφων» του Νομού Φλώρινας, μετά τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν για τρεις συνεχείς μέρες οι κάτοικοι της περιοχής. Το πεδίο βολής επαναλειτουργεί μετά από διακοπή πέντε χρόνων και για το σκοπό αυτό στα χωριά του Δήμου Μελίτης εμφανίστηκαν στις αρχές της βδομάδας άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα.

Η Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση του πεδίου βολής κάλεσε τους κατοίκους να αντιδράσουν μαζικά και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Λόφοι. Επιχειρήθηκαν πορείες προς το χώρο του πεδίου βολής, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Την τρίτη μέρα των κινητοποιήσεων, περίπου 100 άτομα κατόρθωσαν να εισέλθουν στην περιοχή, όπου επρόκειτο να αρχίσουν οι ασκήσεις, απαιτώντας τη ματαίωσή τους και την οριστική απομάκρυνση του πεδίου βολής. Μετά τα γεγονότα αυτά, ανακοινώθηκε στους κατοίκους η αναβολή των στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Επιτροπή Αγώνα, που έχει ιδρυθεί πριν οχτώ χρόνια, με σειρά κινητοποιήσεων απαιτεί το κλείσιμο του πεδίου βολής, γιατί η λειτουργία του εγκυμονεί κινδύνους (έχουν εκραγεί βλήματα σε κατοικημένες περιοχές και κινδύνευσαν κάτοικοι), δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κτηνοτροφία και γενικά στην οικονομική ζωή του τόπου. Επίσης, στην περιοχή λειτουργεί ο ΑΗΣ Φλώρινας και ορυχεία λιγνίτη όπου εξερράγη βλήμα σε ένα από αυτά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ