Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Συγκέντρωση για το πρόβλημα του νερού

Σε παναργολιδική συγκέντρωση για το οξυμένο πρόβλημα του νερού καλεί το λαό της περιοχής η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Αργολίδας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, την Τρίτη 30 του Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλ. Αγίου Πέτρου στο Αργος.

Η κατάσταση στην Αργολίδα αναφορικά με το πρόβλημα του νερού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι περισσότεροι δήμοι προσφέρουν στους κατοίκους νερό κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο, ενώ δε λείπουν και οι εκτεταμένες διακοπές στην παροχή του νερού. Οι γεωτρήσεις που χρησιμοποιούν οι αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των καλλιεργειών τους. Το έργο του Ανάβαλου (φράγμα) που θα ανακούφιζε και εν πολλοίς θα έλυνε το πρόβλημα παραμένει ημιτελές, αν και έχουν περάσει 40 χρόνια.

«Η αιτία είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο ή, διαφορετικά, υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που υπηρετούν πιστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι η πολιτική που προωθεί η ΕΕ, που θέλει τη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, βλέπει το νερό ως εμπόρευμα και το χρησιμοποιεί για την κερδοφορία του κεφαλαίου», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΝΑΣ και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος, και υπογραμμίζουν: «Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι τοπικοί παράγοντες, γιατί βλέπουν πού οδηγούμαστε με αυτή την πολιτική και όχι μόνο δεν έρχονται σε ρήξη με αυτή, αλλά την υποστηρίζουν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάτι άλλο φταίει».

Καταλήγοντας τονίζουν: «Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσει:

  • Το νερό να διασφαλιστεί ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Το κράτος να έχει την αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση για τη μελέτη, χρηματοδότηση και εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων.
  • Να δοθούν άμεσα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των υπαρχόντων έργων του Ανάβαλου και για να ξεκινήσουν έργα για το νερό.
  • Να ξεκινήσει το φράγμα της Τζερτζελιάς που θα λύσει μεγάλο μέρος του προβλήματος στην Ερμιονίδα».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ