Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Το ΚΚΕ απευθύνεται στη νέα γενιά

Στις 18 Σεπτέμβρη ανοίγουν οι πύλες του τετραήμερου κορύφωσης του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στην Αθήνα, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, κάθε χρόνο κορυφώνεται με μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την τελευταία του μέρα. Ειδικά φέτος όμως, που το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ, ολόκληρο το τετραήμερο θα είναι μια νεολαιίστικη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος, θα αναδείξει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όχι μόνο την ιστορική προσφορά του ΚΚΕ σε όλους τους αγώνες και τις κατακτήσεις του λαού μας, αλλά κυρίως τις θέσεις και την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

Βασικός στόχος του ΚΚΕ είναι και μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να απευθυνθεί στη νέα γενιά όχι για να περιγράψει τα προβλήματα, αλλά κυρίως για να αναδείξει ότι όλα τα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο λαός και η νεολαία μας θα βρουν λύση μόνο μέσα από την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Αυτό το μήνυμα θα δίνεται στο Φεστιβάλ μέσα από δεκάδες περίπτερα, εκθέματα, οπτικοακουστικό υλικό, συζητήσεις κι όλα αυτά θα είναι αρμονικά δεμένα με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με ειδικά αφιερώματα, θέατρο, συναυλίες κ.ά.

Γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες συνθέτουν το πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ ολόκληρο το τετραήμερο σε ένα χώρο, που θα σηματοδοτείται από την έκθεση και τα ταμπλό του κεντρικού θέματος του Φεστιβάλ, των 90χρονων του ΚΚΕ και των 40χρονων της ΚΝΕ.


Αναλυτικά, ολόκληρο το πρόγραμμα της ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗΣ για το τετραήμερο έχει ως εξής:

Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη

9.30 Παντελής Θαλασσινός - Γιώτα Νέγκα

10.30 Διονύσης Τσακνής - Απόστολος και Ειρήνη Ψυχράμη

11.30 Φίλιππος Πλιάτσικας - Μύρωνας Στρατής - MC Yinka - Joanna Drigo

Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη

9.30 Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ελλη Πασπαλά & η Ορχήστρα του Δρόμου

10.30 Μανώλης Μητσιάς

11.30 Μπάμπης Στόκας - Αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι

Σάββατο 20 Σεπτέμβρη

9.30 Μίλτος Πασχαλίδης

10.30 Banda Bassotti

11.45 Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Χρήστος Θηβαίος

Κυριακή 21 Σεπτέμβρη

Στις 20.45, θα μιλήσει η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο «Λαϊκό κίνημα και Λαϊκό τραγούδι». Την ορχήστρα διευθύνει ο Στέφανος Ψαραδάκος, η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Ξυθάλη, βοηθός σκηνοθέτη ο Κώστας Σταματόπουλος. Θα τραγουδήσουν: Αγάθωνας, Καλλιόπη Βέττα, Παντελής Θαλασσινός, Διονύσης Τσακνής, Μάνος Ξυδούς, Λάκης Χαλκιάς, Βαγγέλης Κορακάκης, Βασίλης Λέκκας, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Λαρδής, Τρίφωνο, Στέφανος Ψαραδάκος.


11.30 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Δημήτρης Σταρόβας - Βασίλης Καζούλης.

Στο χώρο του γηπέδου της Κεντρικής Εξέδρας θα υπάρχουν:
  • Φωτογραφικό αφιέρωμα από το ιδρυτικό Συνέδριο, τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του μεσοπολέμου, τη δράση του ΕΛΑΣ - ΕΑΜ, την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού, τα χρόνια της παρανομίας και τη Χούντα, τους αγώνες στη μεταπολίτευση.
  • Η έκθεση υλικών και αντικειμένων από το «Αρχείο του ΚΚΕ» που θα φιλοξενείται σε ειδικά στεγασμένο χώρο του γηπέδου και θα δώσει τη δυνατότητα επαφής των επισκεπτών του Φεστιβάλ με ένα «ζωντανό» υλικό της 90χρονης Ιστορίας του ΚΚΕ, ενώ θα υπάρχει αφιέρωμα στην 90χρονη εκδοτική δραστηριότητα του ΚΚΕ, ιστορικοί πολύγραφοι και γραφομηχανές και άλλα αντικείμενα της παρανομίας.
  • Περίπτερο αντιστασιακών οργανώσεων με φωτογραφικό υλικό και εκδόσεις.
  • Το «βιβλιοπωλείο» με εκατοντάδες τίτλους.
  • Τα περίπτερα του «902», του «Ριζοσπάστη», της ΚΟΜΕΠ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ