Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ψήφο-ΦΟΡΟΙ

Απέναντι στο μοντέλο «προσφοράς» και αντίληψης περί «χρηστής» συμπεριφοράς έναντι του λαού και του τόπου που εκπροσωπεί ο κ. Βουλγαράκης - με την πλήρη κάλυψη του κ. Καραμανλή - έρχονται να διαμαρτυρηθούν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ. Και θα είχαν κάθε δίκιο να το κάνουν, αν προηγουμένως μας είχαν εξηγήσει: Ποια ακριβώς «χρηστή» αντίληψη περί δημόσιου αξιώματος υπηρετούσαν τόσο ο εκ δεξιών όσο και ο εξ αριστερών του κ. Σημίτη επί της οκταετούς διακυβέρνησης;

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη των «περήφανων» για την οκταετία Σημίτη, θυμίζουμε ότι:

Ο κύριος Τσουκάτος (ο εκ δεξιών) ήταν αυτός που - καθ' ομολογίαν του - τα 'πιανε από τη «Ζήμενς». Ο κύριος Νεονάκης (αυτός καθόταν εξ αριστερών), ο οργανωτικός γραμματέας τότε του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς τι είχε να πει για τις δραστηριότητές του την επίμαχη περίοδο με τις μετοχές της Σοφοκλέους, είχε απαντήσει - ροδαλός πλην ανερυθριάστως - ότι δεν έκανε τίποτα το μεμπτόν, καθώς πολύ απλά «ασκούσε το δικαίωμά του στην ατομική ευημερία».

Με άλλα λόγια, τόσο εκείνοι «οι σύντροφοι που πλούτισαν» (κατά τη ρήση της κυρίας Βάσως Παπανδρέου) ή οι άλλοι που «έχουν ενδώσει στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) το δικαίωμά τους στην ατομική ευημερία εξασφάλιζαν οι άνθρωποι.

Η διαφορά - λένε στο ΠΑΣΟΚ - είναι ότι εκείνοι δεν έφτιαχναν ΕΠΕ, όπως ο κ. Βουλγαράκης. Μπορεί, αλλά, τελικά, κάτι τέτοιες «διαφορές» τούς μόνους που ενδιαφέρουν είναι τους μισθωμένους φοροτεχνικούς που δρουν για λογαριασμό των επιχειρηματιών - υπουργών. Οι υπόλοιποι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι βιοπαλαιστές και λοιποί ψηφοφόροι έχουν το προνόμιο, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, να τους αντιμετωπίζουν χωρίς καμία διαφορά. Ως ψήφο-ΦΟΡΟΥΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ