Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10172

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν σύγχρονα νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Η κατάσταση στην προσχολική αγωγή είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση ενισχύει την παραπέρα εμπορευματοποίησή της στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ για οριστική ήττα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - μονοπωλίων

Περιοδία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη και επίσκεψη στη ΔΕΘ

  • Είκοσι χρόνια τώρα, παρά τη λαϊκή αγανάκτηση, τις λαϊκές αντιστάσεις, τους σημαντικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν από τους εργαζόμενους, την αγροτιά, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τελικά τα μέτρα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων έχουν μπει σε εφαρμογή.
  • Ηρθε η ώρα η λαϊκή πλειοψηφία, οι εργατοϋπάλληλοι που υποφέρουν και τα λαϊκά στρώματα να αποβάλουν το σύνδρομο ότι έχουν απέναντί τους ένα Γολιάθ και να μετατρέψουν τους σημερινούς νικητές σε οριστικά ηττημένους. Αυτό είναι το μήνυμά μας.
  • Η κάθε κινητοποίηση έως και την εκλογική μάχη να οδηγήσει στην ήττα όχι μόνο των κομμάτων που κυβέρνησαν, η ΝΔ σήμερα και το ΠΑΣΟΚ χτες, αλλά να οδηγήσει στην ήττα την πολιτική τους. Η πολιτική τους είναι των μονοπωλίων.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Με την πείρα της Ιστορίας μας στη ρότα για το σοσιαλισμό

Προχωράει η προετοιμασία των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που αυτή τη βδομάδα κορυφώνεται στην επαρχία και από τις 18 έως τις 21 Σεπτέμβρη θα «λάμψει» στην Αθήνα, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ γιορτάζονται στο φετινό Φεστιβάλ, όχι μόνο ως μια ηρωική ιστορική διαδρομή, αλλά ως μια πορεία πρωτοπόρων ιδεών, στο πλαίσιο της ταξικής πάλης, έως την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.


ΣΕΛ.  3

Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τετάρτη 10/9, στις 12 το μεσημέρι, θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ. Επίσης, από την τηλεόραση του «902» στις 8.30 το βράδυ της ίδιας μέρας.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πετσοκόβει τα ΒΑΕ αρχές του 2009

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Ψήφισαν αναβάθμιση της βάσης στη Σούδα

ΣΕΛ.  10
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Τα ΜΜΕ... δεν την είδαν

ΣΕΛ.  11
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Να απελευθερωθούν τώρα!

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εργαζόμενοι - Συνδικάτο στρίμωξαν τον εργολάβο

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ