Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Δικομματική «πόλωση»

Σκηνικό τεχνητής δικομματικής πόλωσης δημιουργούν οι μετά τη ΔΕΘ δημοσκοπήσεις, λειτουργώντας αποπροσανατολιστικά σε μια χρονική στιγμή που η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης δυναμώνει.

Οι νέες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Κ. Καραμανλή να εισπράττει αρνητικές εντυπώσεις και την «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κλείνει. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» για τον «Αντέννα», το 66% των ερωτηθέντων απαντά ότι αποκόμισε αρνητική εντύπωση από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 29% θετική. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 62% του «δείγματος» άκουσε «κάτι» από την ομιλία. Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,9%, το ΠΑΣΟΚ 27,6%, το ΚΚΕ 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, ο ΛΑΟΣ 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται περίπου στο 13%. Στη λεγόμενη παράσταση νίκης, ποιος δηλαδή πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 60,5% απαντά η ΝΔ και το 23,9% το ΠΑΣΟΚ. Η δημοσκόπηση έγινε Κυριακή και Δευτέρα σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Σε άλλη δημοσκόπηση της GPO για το Mega, το 54,2% είδε αρνητικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ το 65,7% εκτιμά ότι «κινείται σε λάθος δρόμο και θα έχει πολιτικό κόστος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org