Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξωπραγματικοί ισχυρισμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, υπερασπιζόμενος την «κυβερνητική πραγματικότητα» - απέχει μακράν της αληθινής - για τις δημόσιες συγκοινωνίες, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «επιδοτούνται σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό».

Αν, πράγματι, δε γνωρίζει ο κ. Ρουσόπουλος, τον ενημερώνουμε ότι τόσο στο παρελθόν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και σήμερα επί κυβέρνησης ΝΔ, η «κρατική επιδότηση» προς το σύστημα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΣΕ, όχι μόνο δεν είναι ...πολύ μεγάλου βαθμού, απεναντίας: Για μεν τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας π.χ., η κρατική επιδότηση είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτήν που δίνεται στους ιδιώτες λεωφορειούχους της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν κάτω από το μισό του στόλου της ΕΘΕΛ. Κάθε χρόνο δε, η κρατική επιδότηση για το σύνολο του συστήματος των δημόσιων συγκοινωνιών όλο και «ψαλιδίζεται». Οσον αφορά στον ΟΣΕ - όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό - «έχει σημαντικά διαφυγόντα έσοδα λόγω της μη καταβολής της επιδότησης του εισιτηρίου από την εκάστοτε κυβέρνηση, από το 1978 έως σήμερα».

Αυτή είναι - δυστυχώς για τον ελληνικό λαό - η πραγματικότητα. Ολα τα άλλα, που προβάλλουν οι κυβερνώντες, είναι εξωπραγματικά και εξοργιστικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ