Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυκλοφόρησαν οι «Δρόμοι της Ειρήνης»

Κυκλοφόρησε το Νο 41 τεύχος του περιοδικού της ΕΕΔΥΕ, «Δρόμοι της Ειρήνης». Με πολυσέλιδο αφιέρωμα στον αξέχαστο σύντροφο και συναγωνιστή Γρηγόρη Πετρόπουλο, Οργανωτικό Γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, με ανεκτίμητη προσφορά στην Ελλάδα, αλλά και πέρα από τη χώρα. Εφυγε αναπάντεχα από κοντά μας αυτό το καλοκαίρι, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο Κίνημα Ειρήνης, σε ηλικία μόλις 55 ετών και αφού πρώτα πάλεψε σκληρά με το θάνατο. Με τον ίδιο τρόπο που πάλευε για τρεις και πλέον δεκαετίες μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, για τα οράματα του Κόμματος.

Επίσης, στο τεύχος φιλοξενούνται ενδιαφέροντα θέματα όπως το ιρλανδικό «Οχι» στη λεγόμενη Ευρωσυνθήκη, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κόσσοβο, οι χιλιάδες λιποταξίες από το στρατό των ΗΠΑ, οι αμερικανόπνευστες αποσχιστικές κινήσεις στη Λατινική Αμερική, ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού για την ανεξαρτησία του, αλλά και η συστηματική χρήση βασανιστηρίων από τον ισραηλινό στρατό εναντίον Παλαιστινίων κρατουμένων.

Ακόμα φιλοξενείται πλούσιο ρεπορτάζ από την 29η Πορεία Ειρήνης, αλλά και τις αντιιμπεριαλιστικές πορείες, αφιερωμένες στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, οι οποίες έγιναν σε όλη τη χώρα. Τέλος, καταγγέλλεται ως πρόκληση η πρόσφατη κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ, ενώ παρατίθεται υλικό από το Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης που έγινε στη Βενεζουέλα τον Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ