Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα

Στη Λέσβο

Η ΝΕ Λέσβου και η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ οργανώνουν, την Κυριακή 27 Ιούλη, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Ντάμι της Μπέρδας στην αγροτική περιοχή «Αντρεια», όπου έγινε η τελευταία σημαντική μάχη του εμφυλίου στη Λέσβο, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι καπεταναίοι του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου. H εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια ΚΚΕ - 40 χρόνια ΚΝΕ.

To πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει: Επίσκεψη στο Ντάμι της Μπέρδας και στον περιβάλλοντα χώρο, όπου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου. Ομιλία από τον Παρασκευά Γεωργούλα, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ. Απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση αποσπασμάτων σχετικών με το ιστορικό της μάχης από ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία. Προσκλητήριο νεκρών Αγιασωτών που έπεσαν στον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού - Πένθιμο Εμβατήριο.

Η αναχώρηση απ' την Αγιάσο θα γίνει στις 10 π.μ., από το «Σταυρί».

Στην Ιθάκη

Η ΚΟ Ιθάκης του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 27/7 στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Βαθύ, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας Περιοχής Πελοποννήσου και Νήσων.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο γραμματέας της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Jose Cala, προσκεκλημένος στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης καθώς, φέτος, τιμώνται τα 50 χρόνια από την επανάσταση στην Κούβα.

Στα Τρίκαλα

Η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 90 χρόνων του ΚΚΕ, διοργανώνει, την Κυριακή 27/7 και ώρα 11 π.μ., εκδήλωση τιμής στην ΕΑΜική Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στο Φωτεινό (Τσιούκα) Καλαμπάκας. Αναχώρηση λεωφορείων 9 π.μ. από τα γραφεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ (Ιακωβάκη 2).

Στη Σάμο

Η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - προσκύνημα τιμής και μνήμης των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την Κυριακή 27/7 στις 10.30 το πρωί στο μνημείο του ΔΣΕ, στη θέση Ξυνιάς του Κέρκη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org