Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι Εύβοιας

Οι διακοπές και ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα, επισημαίνει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη του κάμπινγκ της ΚΝΕ στο Αχλάδι Εύβοιας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Αυγούστου, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του:

«Οι διακοπές και το δικαίωμα στην αναψυχή είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης. Το δικαίωμα αυτό χρόνο με το χρόνο αφαιρείται από όλο και περισσότερους νέους, από όλο και περισσότερους εργαζομένους.

Είναι άλλη μια συνέπεια της πολιτικής της ακρίβειας και της απλήρωτης δουλειάς, της πολιτικής που ορθώνει ταξικούς φραγμούς στους εργασιακούς χώρους, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο.

Είναι η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου που αφαιρεί το δικαίωμα στην ξεκούραση, ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί τις παραλίες, τους ελεύθερους χώρους, τα δάση, απελευθερώνει τα ναύλα, χαρίζει νέα προνόμια στο τουριστικό κεφάλαιο.

Η ΚΝΕ απαντάει με φθηνές διακοπές και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Με το κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ στο Αχλάδι της Β. Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού (ΠΑΤΟΥΣΥ) των εργαζομένων της "Τυποεκδοτικής".

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή σημασία έχει και η φιλοξενία στο Κάμπινγκ αντιπροσωπείας της KSM (Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας), που διώκεται για τη δράση και τις αρχές της. Η φιλοξενία αυτή είναι άλλη μια πράξη αλληλεγγύης της ΚΝΕ προς τους συντρόφους της KSM.

Η πρόσβαση στο Αχλάδι είναι εύκολη. Για τους νέους που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, η ΚΝΕ δρομολογεί πούλμαν από την Αθήνα για το Αχλάδι, την Παρασκευή 25 Ιούλη και στις 4 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, από το Αρχαιολογικό Μουσείο (δίπλα στο Πολυτεχνείο). Παράλληλα, αναχωρούν ΚΤΕΛ καθημερινά από Αθήνα για Χαλκίδα και από Χαλκίδα για Αχλάδι.

Οι διακοπές, ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι πολυτέλεια... είναι δικαίωμα!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι διακοπές είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια(23/7/2011)
Πάλη, εκδηλώσεις, δραστηριότητες για τον Αθλητισμό(17/8/2010)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(11/8/2010)
Αντιπροσωπεία της ΚΝ Τσεχίας βρίσκεται από προχτές στην Ελλάδα(3/8/2008)
Μια διαφορετική πρόταση διακοπών(27/7/2003)
Δηλώστε συμμετοχή(1/7/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org