Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η διγλωσσία του ΣΥΝ

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Διαμαρτύρεται» με ανακοίνωσή του το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ ότι το νέο σύστημα χρηματοδότησης των προνοιακών δομών των δήμων θα οδηγήσει εκατοντάδες βρεφονηπιακούς σταθμούς σε κλείσιμο και ζητά να καλυφθεί πλήρως το κόστος λειτουργίας τους από εθνικούς πόρους. Μέμφεται μάλιστα την πολιτεία, γιατί, ενώ γνώριζε από το 2003 ότι η χρηματοδότηση των σταθμών που συστάθηκαν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων έχει ημερομηνία λήξης (σ.σ. στις 31 Αυγούστου), δεν έκανε τίποτα. Αντίθετα, προσφάτως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα σύστημα χρηματοδότησης που δεν καλύπτει καν το 50% των εξόδων λειτουργίας.

Η διγλωσσία και ο οπορτουνισμός του ΣΥΝ ξεπερνούν κάθε όριο. Ο ΣΥΝ και οι δυνάμεις του στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο γνώριζαν αυτές τις εξελίξεις αλλά αποδέχονταν πλήρως τη λειτουργία της Πρόνοιας, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης. Ηξεραν ότι αυτή η επιλογή εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση διάσπασης του όποιου ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα είχε η Πρόνοια. Ψήφιζαν και ενέκριναν τα παραπάνω.

Ηταν ανάμεσα στους χειροκροτητές, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όλοι μαζί ως ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, χαρακτήριζαν επιτυχία την ανάληψη από τους δήμους αυτής της αρμοδιότητας, στο όνομα της ισχυροποίησής τους, χωρίς όμως να υπάρχει καμία εγγύηση για χρηματοδότηση.

Την ίδια στιγμή και παρότι ομόφωνα η ΚΕΔΚΕ συναινεί σε τέτοιες και άλλες αντιλαϊκές επιλογές, ο ΣΥΝ στη χτεσινή του ανακοίνωση την εγκαλεί ως «παθητικό αποδέκτη κυβερνητικών τετελεσμένων»... Η διγλωσσία φτάνει στο αποκορύφωμά της με την προσπάθεια του ΣΥΝ να πείσει ότι διαφοροποιείται από την ΚΕΔΚΕ, επικαλούμενος τη στάση που κράτησε στο τελευταίο συνέδριο του οργάνου για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ηταν τότε που ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, στη συνεδρίαση του ΔΣ που προηγήθηκε της ανάγνωσης του ψηφίσματος στην αίθουσα, συμφώνησε, για να βγει μετά με δήλωσή του γραπτή να πει ότι διαφωνεί. Τέτοια αξιοπιστία! Τέτοιος Οπορτουνισμός!..


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ