Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑ
Σημαντικές συναντήσεις και επισκέψεις

Σημαντικές συναντήσεις και επισκέψεις περιλάμβανε το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας της ΚΝΕ στην Κούβα, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ Γιάννη Πρωτούλη. Κατά τη δεύτερη μέρα παραμονής της στην Αβάνα, η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ είχε επίσημη συνάντηση με τον Α΄ Γραμματέα της ΚΝ Κούβας Χούλιο Ραμιρέζ Μαρτίνες. Στη συνάντηση, που έγινε σε θερμό συντροφικό κλίμα, επιβεβαιώθηκαν οι αδελφικές σχέσεις και δεσμοί των δύο οργανώσεων.

Ο Γραμματέας της ΚΝΕ εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη που τυγχάνει η σοσιαλιστική Κούβα όχι μόνο από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, αλλά και από μεγάλο μέρος της νεολαίας της Ελλάδας, παρουσιάζοντας και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η ΚΝΕ το τελευταίο διάστημα για την υπόθεση των πέντε Κουβανών πατριωτών, το εμπάργκο και την αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης.

Από τη μεριά του, ο Γραμματέας της ΚΝ Κούβας, ευχαρίστησε το ΚΣ της ΚΝΕ για τις πρωτοβουλίες της Οργάνωσης. Οι δύο Γραμματείς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώμες για την κατάσταση τόσο στην Κούβα, όσο και στην Ευρώπη. Επίσης, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανοδική πορεία και δράση της ΠΟΔΝ, η διοργάνωση του επόμενου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ είχε χτες συνάντηση με αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και με το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων, Φερνάντο Ρεμίρες ντε Εστινιός.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ επισκέφθηκε την Οφθαλμολογική Κλινική της Αβάνας, κέντρο οργάνωσης της επιχείρησης «θαύμα», που με κουβανικό ιατρικό προσωπικό έχει περιθάλψει και γιατρέψει ως τώρα πάνω από 1.500.000 ασθενείς όχι μόνο στην Κούβα αλλά σε όλη τη Λατινική Αμερική και συνολικά σε 30 χώρες παγκοσμίως.

Επίσης, σημαντική εμπειρία αποτέλεσε η επίσκεψη της ΚΝΕ στην καπνοβιομηχανία ICT, η οποία διαθέτει την πιο σύγχρονη εκμηχάνιση της παραγωγής πούρων και τσιγάρων στη χώρα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Κομματική Οργάνωση και την Οργάνωση Βάσης της Νεολαίας της UJC, με το Συνδικάτο της επιχείρησης, καθώς και με τη διοίκηση του εργοστασίου. Είναι ενδεικτικό ότι σε σύνολο 500 εργαζομένων το 75% είναι νέοι κάτω των 30 ετών και το 78% είναι γυναίκες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org