Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματισμός ευθυνών

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΗ καλά πάει η Νέα Δημοκρατία και σχετικά τεκμηριωμένες είναι οι καταγγελίες της για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία στην Πάρο.

Πλην όμως... ξέχασε να μας πει ότι μέχρι τώρα σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις που στήριζαν τις επιλογές των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας συμφωνούσαν και χειροκροτούσαν και, μάλιστα, και με τα δυο χέρια. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κ. Καραμανλής ασκεί δριμύτατη κριτική, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι αντιγράφει το πρόγραμμα της ΝΔ...

Γιατί, βέβαια, στις φιλομονοπωλιακές και φιλοεφοπλιστικές πολιτικές βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Για παράδειγμα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι έλεγχοι ασφάλειας στα πλοία θα γίνουν πραγματικά, μόνο όταν πάψουν οι εφοπλιστές να «αλωνίζουν» στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΠΟΛΥΣ λόγος γίνεται για την υποτιθέμενη προσπάθεια του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα να ...«περιορίσει» τη διαπλοκή μεταξύ των ιδιοκτητών ΜΜΕ και της πολιτικής, αλλά μόνο για... λόγια πρόκειται, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Γιατί, βέβαια, όταν η κυβέρνηση μετατρέπει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε... κυβερνητικό παράρτημα (άσχετα αν το βαφτίζει ανεξάρτητη αρχή), προφανώς το μόνο που θέλει να κάνει είναι να οριοθετήσει και να θεσμοθετήσει τη... δική της διαπλοκή!

Αλλωστε, με δεδομένο το ότι είναι ακόμα «στον αέρα» η υπόθεση των αδειών στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ποια καλύτερη ευκαιρία μπορούν να βρουν οι κυβερνώντες για να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τα «διαπλεκόμενα»;

Αφήστε που όλο και κάποια προεκλογικά γραμμάτια θα υπάρχουν που πρέπει να εξοφληθούν.

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ κατεβαίνουν σήμερα οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ και βέβαια έχουν το δίκιο τους, όταν από πέρσι μέχρι φέτος πληρώνουν... τα διπλάσια για καύσιμα στα αυτοκίνητά τους, μια και ως γνωστόν οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν παγίως κάθε εβδομάδα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλά να μην ξεχνάμε ότι όταν ανεβαίνουν τα καύσιμα, ανεβαίνει ταυτόχρονα το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων και το κόστος αυτό μεταβιβάζεται στις τιμές τους, οπότε... εμμέσως πλην σαφώς φτάνει και στο πορτοφόλι μας.

Είπαμε, «απελευθέρωση» των καυσίμων ίσον απελευθέρωση της ακρίβειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ