Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΚΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τις ελλείψεις στο ΙΚΑ Αίγινας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνίστριες βουλευτές σημειώνουν:

«Το ΙΚΑ της Αίγινας, εδώ και τρεις μήνες περίπου, βρίσκεται χωρίς παθολόγο. Λειτουργεί μόνο με έναν παιδίατρο και τον διευθυντή, ο οποίος έχει την ειδικότητα του καρδιολόγου.

Πέρα από την έλλειψη γιατρών, δε λειτουργεί ακτινολογικό τμήμα, ούτε εργαστήρια για τις αναγκαίες αναλύσεις των εξετάσεων των ασθενών, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού ή σε ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Η κατάσταση αυτή, είναι ήδη δύσκολη για τους 15.000 μόνιμους κατοίκους και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε με τη μεγάλη εισροή επισκεπτών, ο αριθμός ανεβαίνει ακόμα και στους 50.000.

Η ύπαρξη τέτοιων προβλημάτων αναδεικνύει τη βαθύτερη ανάγκη για ένα λαϊκό σύστημα Υγείας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα, με πρωταρχική στόχευση την ανάπτυξη της δωρεάν δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που να καλύπτει όλη τη χώρα και όλο τον πληθυσμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:

-- Ωστε να λειτουργήσουν άμεσα τα εργαστήρια και το ακτινολογικό τμήμα στο ΙΚΑ Αίγινας και να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασθενών;

-- Για την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ