Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΦΗΜΕΡΑ

ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ; «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε στιγμές εθνικής πικρίας για την εισβολή της Τουρκίας (χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ) στην Κύπρο απέσυρε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ (...) Κώστας Καραμανλής και Νικολά Σαρκοζί συνεχίζουν την πολιτική της ελληνογαλλικής προσέγγισης προς όφελος των δύο λαών, της δυτικής συμμαχίας και της ειρήνης και σταθερότητας στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια» (από το πρώτο θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟΙ: «Ο μέσος Ελληνας συνήθως γεννιέται και πεθαίνει στην ίδια πόλη. Αντιθέτως ο μέσος Αμερικανός από τη γέννησή του μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του βίου του, αλλάζει περίπου 14 τόπους κατοικίας, ανάλογα με το πού θα βρει δουλειά. Ετσι υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ που ενώ δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, κάθε χρόνο μετακινούνται από πολιτεία σε πολιτεία. Αυτή η φρενήρης εσωτερική κινητικότητα δημιουργεί νέες ανάγκες στέγασης» (το άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ 'ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ' ΑΛΛΟ: «Ο,τι είχε αποφύγει σε όλη του τη ζωή ο Νίκος Σεργιανόπουλος το λούστηκε μετά θάνατον από τα κανάλια. Από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα "ενημερωτικές" και κουτσομπολίστικες εκπομπές επιδόθηκαν με ζήλο στη σκύλευση του πτώματος. Κάθε σχετικός κι άσχετος παρήλαυνε από τα κανάλια λέγοντας το μακρύ και το κοντό του (...) μπορεί η δολοφονία του Ν. Σεργιανόπουλου να κυριάρχησε στα κανάλια, αλλά δεν ξέχασαν και τη διαμάχη για το γάμο ομοφύλων στην Τήλο. Εχω μια απορία: η Ευαγγελία Βλάμη ή ο Γ. Βαλιανάτος, εκπρόσωποι της ΟΚΕ γιατί συνεχίζουν να βγαίνουν και ν' αντιπαρατίθενται με τον κάθε Πλεύρη, Βελόπουλο, Αναγνωστάτο;» (η Μ. Πετ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ: «Υπάρχουν άνθρωποι που κοίταξαν τον θάνατο στα μάτια του εραστή τους. Καταστροφικά πάθη, μοιραίες σχέσεις, ερωτικά εγκλήματα ως αναπόφευκτο επακόλουθο ενός εξαιρετικά επικινδύνως ζην (...) πάντα οι δολοφονίες αυτού του είδους κεντρίζουν το ανθρώπινο ενδιαφέρον πολύ περισσότερο όμως όταν οι πρωταγωνιστές ο θύτης και το θύμα συνδέονται από μια μοιραία ομοφυλοφιλική σχέση. Οσοι αναζητούν εραστές σε πάρκα και πλατείες ξέρουν καλά ότι φλερτάρουν με έναν "παζολινικό" θάνατο» (από δισέλιδο αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ