Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης δε θα περάσει

Την ερχόμενη Τρίτη δικάζεται ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος και άλλοι πέντε για την απενεργοποίηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Στα Δικαστήρια Πειραιά σέρνεται και πάλι την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιούνη στις 9 π.μ. ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αγγελινιάδη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας Σταύρο Κορομπίλη και τρεις εργαζόμενους του δήμου, επειδή μαζί με φορείς και κατοίκους της πόλης απενεργοποίησαν κεραία κινητής τηλεφωνίας, σε πολυκατοικία επί της οδού Ανωγείων 24 στη Νίκαια.

Η δίκη, τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, έρχεται σε μια περίοδο που το κέρδος των πολυεθνικών δεν υπολογίζει την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας ουσιαστικά «στήσει» ένα νομικό πλαίσιο που διευκολύνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στήνουν κεραίες όπου και όποτε θέλουν. Σ' αυτό το νομικό πλαίσιο και την ασυδοσία των πολυεθνικών στις τηλεπικοινωνίες ο λαός της Νίκαιας και η Δημοτική Αρχή αντιδρούν.

Οταν ο λαός και η Δημοτική Αρχή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από κοινού διεκδικούν από την πολιτεία λύσεις για τα σύγχρονα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, μπορούν να πετύχουν πολλές περισσότερες νίκες για το λαό, εκτός από τις πρώτες νίκες που πέτυχαν, όπως είναι να μην έχουν λειτουργήσει ποτέ οι κάμερες παρακολούθησης που «έσπειρε» στη Νίκαια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σήμερα νομιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και να έχουν αποξηλωθεί περισσότερες από 18 κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τη Νίκαια.

Τέλος η Δημοτική Αρχή καλεί τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της πόλης να βρίσκονται την Τρίτη στις 9 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά δηλώνοντας ότι «η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης δε θα περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ