Σάββατο 7 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Λυκόρραχη για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Τη μακρόχρονη και πλούσια 90χρονη πορεία δράσης του ΚΚΕ που βρέθηκε σε όλη αυτήν την ιστορική διαδρομή του στην πρώτη γραμμή για την εξάλειψη της αδικίας και την κατάργηση της εκμετάλλευσης, στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων των εργαζομένων και του λαού για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, για το σοσιαλισμό, τιμούν η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή 8 Ιούνη και ώρα 12 μ. στη Λυκόρραχη Ιωαννίνων, όπου το Μνημείο του ΔΣΕ, στο πλαίσιο των πλούσιων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν με καλλιτεχνικό τρόπο δρώμενα από τη ζωή και δράση του ΔΣΕ, θα γίνει χαιρετισμός από το στέλεχος του ΚΣ της ΚΝΕ Δημήτρη Δήμα και πολιτική ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει πορεία των συγκεντρωμένων στο Μνημείο του ΔΣΕ στη Λυκόρραχη.

Ακλόνητη πεποίθηση για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού

Σε αυτήν την εκδήλωση και το περιεχόμενο όσο και το μήνυμα που περικλείει για την εργατική τάξη και το λαό η συμπλήρωση των 90 χρόνων του ΚΚΕ, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τα Γιάννενα η Λουίζα Ράζου, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

«Για το ΚΚΕ το 2008 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά. Συμπληρώνονται τα 90 χρόνια ύπαρξης και δράσης του Κόμματος και τα γιορτάζουμε με πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Είναι ένας γιορτασμός που δεν έχει μόνο ιστορική αξία για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Είναι ένας γιορτασμός μάχιμος, που συνδυάζεται με την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα του λαού, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, τη διέξοδο για τα λαϊκά στρώματα από τα βάσανα και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

«Το ΚΚΕ, υπογράμμισε η Λουίζα Ράζου, υποδέχεται τα 90 χρόνια του με ακλόνητη την πεποίθηση για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Για το ΚΚΕ, η πίστη αυτή των κομμουνιστών μεταφράζεται σε καθημερινή πολύτιμη παρακαταθήκη, προκειμένου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις ανάγκες της καθημερινής πάλης».

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε τους αγωνιστές και τις οικογένειές τους, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και τη νεολαία της περιοχής να παρευρεθούν στον τόπο όπου οι μαχητές του ΔΣΕ έγραψαν ιστορικές σελίδες, έγιναν θρύλος, να τιμήσουν με το ΚΚΕ τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.

Πούλμαν για τη Λυκόρραχη

Για τη μεταφορά στο χώρο της εκδήλωσης, θα αναχωρήσουν λεωφορεία την Κυριακή 8 Ιούνη από τις εξής πόλεις:

- Γιάννενα 9.45 π.μ. Νομαρχία.

- Αρτα 7.30 π.μ. Ξυνό.

- Πρέβεζα 7.30 π.μ. παλαιό ΚΤΕΛ.

- Αγρίνιο 7 π.μ. Εργατικό Κέντρο και σταθμό τρένου.

- Λευκάδα 7 π.μ. παραλία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ