Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ανυποχώρητος αγώνας για αξιοπρεπή ζωή

Μαζική διαδήλωση και χτες στο κέντρο της Αθήνας για συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών

Από τη χτεσινή πορεία
Από τη χτεσινή πορεία
Εκατοντάδες συνταξιούχοι της Αθήνας και της Νότιας Ελλάδας διαδήλωσαν και χτες στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλοντας την πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Διεκδίκησαν ανθρώπινες συντάξεις για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα, απόσυρση των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πάταξη της ακρίβειας, κλπ.

Σαν απάντηση, η κυβέρνηση παρέταξε για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στους απόμαχους της δουλιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική της ακρίβειας και της λιτότητας πάνε χέρι χέρι με την απόπειρα τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου συνταξιουχικού, συνολικά του εργατικού κινήματος.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΤΕΒ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΤΣΑ, ΤΑΕ, και ΟΤΑ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου, αφού αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των χιλιάδων συνταξιούχων, ως αποτέλεσμα της πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, τόνισε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα. Χαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι από τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις.

«Εμείς το λέμε, δεν υποχωρούμε, ενότητα και αγώνα θα δικαιωθούμε», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και πολλά ακόμα συνθήματα ακούγονταν ασταμάτητα καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας (από Σταδίου, Β. Σοφίας), που είχε προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου. Η αστυνομία είχε «φροντίσει» να κλείσει την οδό Ηρώδου Αττικού με μια κλούβα και παραταγμένες δυνάμεις. Φτάνοντας οι συνταξιούχοι, και στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν, απωθήθηκαν με σπρωξίματα από τους αστυνόμους. Ενας συνταξιούχος μάλιστα αισθάνθηκε αδιαθεσία, λόγω της έντασης και έχασε τις αισθήσεις τους, χωρίς ευτυχώς να συμβεί τίποτα χειρότερο.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον ιδιαίτερο του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, μια και ο πρώτος απουσίαζε, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα ορίσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δώστε τώρα αυξήσεις στις συντάξεις!»(2022-06-25 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα(2022-06-03 00:00:00.0)
Εδωσαν ακόμα ένα μάθημα αγώνα(2013-02-15 00:00:00.0)
Εξαγγελίες εξαπάτησης(2003-08-27 00:00:00.0)
Δώστε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις(2003-02-12 00:00:00.0)
Κουβέντα να γίνεται...(1999-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ