Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΟΥΣΑ
Παρακολουθεί ατάραχη τα νέα «λουκέτα»

Μια μέρα μετά τη συγκέντρωση του λαού της πόλης, η υφυπουργός Απασχόλησης, απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ, είπε ότι η ενίσχυση των εργοδοτών φέρνει μείωση της ανεργίας!

Εμπαιγμό για τους χιλιάδες άνεργους της Νάουσας αποτελούν τα όσα είπε η υφυπουργός απασχόλησης στη Βουλή
Εμπαιγμό για τους χιλιάδες άνεργους της Νάουσας αποτελούν τα όσα είπε η υφυπουργός απασχόλησης στη Βουλή
H κυβέρνηση, αφού με την πολιτική της στήριξε με όλα τα μέσα τον όμιλο Λαναρά, όπως και το σύνολο των επιχειρηματιών, παρακολουθεί τώρα προκλητικά αδιάφορη τον εν λόγω μεγαλοεργοδότη να μεθοδεύει το κλείσιμο και των τελευταίων εργοστασίων του στην πρωτεύουσα της ανεργίας, τη Νάουσα. Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου, μεταφέροντας τη φωνή των εργαζομένων, οι οποίοι προχτές, σ' ένα μεγάλο συλλαλητήριο του τοπικού Εργατικού Κέντρου, απαίτησαν να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο.

Η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου, που κλήθηκε να απαντήσει, αρκέστηκε σε γενικότητες, όπως «καταβάλουμε προσπάθειες να συνεχίσει η επιχείρηση τη λειτουργία της στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και της λογικής». Είπε ότι η κλωστοϋφαντουργία περνάει διεθνή κρίση και ανέφερε ότι η κυβέρνηση μείωσε τη φορολογία των επιχειρήσεων και χορήγησε μεγάλα ποσά στους επιχειρηματίες μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Αυτά τα δώρα στους επιχειρηματίες, κατά την υφυπουργό, ήδη αποδίδουν, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η ανεργία (!), ενώ για τους απολυμένους στη Νάουσα είπε ότι έχουν παρθεί ειδικά μέτρα στήριξης.

Η Σ. Καλαντίδου μετέφερε την κουβέντα ενός εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος της είπε χαρακτηριστικά ότι «στη Νάουσα ζούμε στα χαλάσματα ενός σεισμού, μιας πολιτικής που ακολουθείται χρόνια και τόνισε ότι αυτή η πολιτική ακολουθείται με οδηγό την ελευθερία της κίνησης του κεφαλαίου και την επιδίωξη αύξησης των κερδών του». Μια πολιτική, είπε, που έφερε πλούτο στο κεφάλαιο, με δάνεια που έφεραν πολλά χρήματα και κέρδη στους «Λαναράδες», οι οποίοι, με αυτήν την πολιτική, έγιναν ακόμα πιο προκλητικοί και έφτασαν στο σημείο να προσπαθήσουν με τραμπούκικο τρόπο να εμποδίσουν συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η βουλευτής κατήγγειλε ότι αυτή η πολιτική φέρνει φτώχεια και ανεργία και ταυτόχρονα καταστρέφει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, η οποία θα μπορούσε στο συγκεκριμένο τομέα, με τις δυνατότητες που έχει, να πάει σε μια παραγωγή βαμβάκι - νήμα - μεταποίηση - κατασκευή ρούχων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για την εποχική και ανασφάλιστη εργασία(2009-02-17 00:00:00.0)
Μάχη για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας(2008-12-10 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση για τους εργαζόμενους στον «Λαναρά»(2008-12-04 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας(2008-05-13 00:00:00.0)
Η ακρίβεια είναι ...σχετική!(2007-12-18 00:00:00.0)
Γενικότητες της κυβέρνησης για τις απολύσεις(2003-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ