Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΥΓΕΙΑ
ΕΚΑΒ
Τα παρεπόμενα των ελλείψεων

Ενορκη διοικητική εξέταση διέταξε το υπουργείο Υγείας μετά τη δημοσιοποίηση πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το πόρισμα, κατά τη διάρκεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στο ΕΚΑΒ πριν από δύο χρόνια, συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης επέλεγαν τα περιστατικά που θα διακόμιζαν στα νοσοκομεία. Σαν συνέπεια, πολλές φορές οι συγγενείς των ασθενών κατέφευγαν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα πληρώνοντας 400 - 600 ευρώ.

Τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μακεδονίας, τονίζουν ότι την περίοδο της απεργίας του 2006 είχαν εξυπηρετηθεί όλοι οι ασθενείς, ενώ αμφισβητούν την ορθότητα του πορίσματος και αρνούνται τις κατηγορίες. Το περιεχόμενο του πορίσματος αμφισβητεί και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ χαρακτηρίζοντάς το μεροληπτικό.

Πάντως οι καταγγελίες και οι «κόντρες» είναι υπαρκτές και εκδηλώνονται στο έδαφος της μη ανάπτυξης του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, αλλά και των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν εκεί όπου λειτουργεί. Ετσι εισχωρούν - και μάλιστα χωρίς άδειες - και οι ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς ασθενών, που γεμίζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας με μπιλετάκια για τις υπηρεσίες τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ