Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Αντίσκηνο αντί για πρόνοια

Στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα φιλοξενούνται 120 ανήλικοι Αφγανοί πρόσφυγες από τη Λέρο, λόγω απογύμνωσης της χώρας από τις απαραίτητες υπηρεσίες Πρόνοιας

Με... πρόωρες διακοπές στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα αντικαθιστά η κυβέρνηση τη φιλοξενία σε κατάλληλα ιδρύματα που έχουν ανάγκη 120 ανήλικοι Αφγανοί πρόσφυγες, καθώς η χώρα μας έχει απογυμνωθεί στην κυριολεξία από υπηρεσίες Πρόνοιας. Οι ανήλικοι μετανάστες, που σε κάποια στιγμή έφτασαν και τους 160, συνωστίζονται τώρα στη Λέρο και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν με πλοίο στην Αθήνα. Ηδη τα παιδιά εξετάστηκαν στις αρχές του Μάη από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τώρα τους προσφέρεται διατροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κρατικό θεραπευτήριο της Λέρου.

«Υστερα από αναζήτηση στέγης φιλοξενίας μεταξύ των Προνοιακών Μονάδων στα νησιά του Αιγαίου και με δεδομένο το γεγονός πως σύμφωνα με τους ιθύνοντες ιατρούς, θα πρέπει οι ανήλικοι να φιλοξενηθούν για ένα διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στην 5η Παιδική Κατασκήνωση, στον Αγ. Ανδρέα Αττικής», αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, που πήγε στη Λέρο για να συντονίσει τη μεταφορά.

Μ' άλλα λόγια, ομολογείται για μια ακόμα φορά το αδιέξοδο της εκχώρησης των υπηρεσιών Πρόνοιας στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μετά τη διάλυση των υπηρεσιών Πρόνοιας από την κυβέρνηση Σημίτη, με το απίστευτο επιχείρημα ότι η Πρόνοια «σπαταλά πόρους» (Απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της 16/1/1998). Στην ίδια ρότα βαδίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει στα λόγια «την ανάγκη του ΠΙΚΠΑ, για να καλύψει τις νέες κοινωνικές ανάγκες της πατρίδας μας», αφού «έχουμε σήμερα καραβιές ολόκληρες από προσφυγόπουλα, ανήλικα παιδιά που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, γιατί δεν υπάρχουν οι δομές του ΠΙΚΠΑ που τις έχουμε τόσο ανάγκη», όπως δήλωσε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ρ» σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου (27/3/2008).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ