Σάββατο 24 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Απεργιακή απάντηση στις εργοδοτικές προκλήσεις

Οι αξιώσεις των φαρμακοβιομηχάνων πρέπει να ακυρωθούν με την κινητοποίηση στις 2 του Ιούνη

Ακρως προκλητικοί εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στη χτεσινή διαπραγματευτική συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, για την υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων κατέθεσαν προκλητικές απαιτήσεις. Ζήτησαν την κατάργηση του 5ημέρου όπως αυστηρά προβλέπεται από τη σύμβαση (40 ώρες εργασία Δευτέρα έως Παρασκευή) για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους από Τρίτη έως Σάββατο, στοχεύοντας στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Το δεύτερο αίτημα που κατέθεσαν οι εργοδότες είναι η υπογραφή διετούς σύμβασης εργασίας. Χαρακτήρισαν μάλιστα πάρα πολύ καλή τη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ και δήλωσαν ότι αν η Ομοσπονδία συμφωνήσει σε αυτά τα αιτήματά τους, τότε και εκείνοι θα δώσουν τις (άθλιες) αυξήσεις της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ!

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 2 του Ιούνη με την καθολική συμμετοχή των εργαζόμενων στο Φάρμακο γίνεται επιτακτική ανάγκη. Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής μάχης το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 26 Μάη, στις 5 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος» (Ακαδημίας και Πανεπιστημίου). Επίσης, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας του κλάδου, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται περιφερειακές. Συγκεκριμένα, σήμερα, στα Γιάννενα (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο) και τη Θεσσαλονίκη (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο, 7ος όροφος), την Τρίτη 27 Μάη στη Λάρισα (Εργατικό Κέντρο, 6 μ.μ.) και την Τετάρτη 28 Μάη στην Πάτρα (Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ