Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δώστε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

Αυξήσεις, που να καλύπτουν την ακρίβεια, την απώλεια του εισοδήματος, την έξτρα δαπάνη θέρμανσης, απαιτούν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ-ΝΑΤ-ΕΛΤΑ-ΟΤΑ-ΤΑΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ, από την κυβέρνηση. Με υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζουν τη δραματική θέση που βιώνουν, απόρροια της πολιτικής της κυβέρνησης, χωρίς ακόμα να ξέρουν τι αύξηση θα πάρουν και με το πετρέλαιο να έχει αυξηθεί πάνω από 40% σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα απαιτούν αύξηση πολύ υψηλότερη του πληθωρισμού για να καλύπτει τη μεγάλη ακρίβεια (να μην είναι μικρότερη από 10%), επίδομα 400 ευρώ για κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος και για έξτρα δαπάνη θέρμανσης. Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει το ΙΚΑ την προσφυγή στα δικαστήρια και να γίνει αποδεκτή η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και να δοθεί το επίδομα και στους δύο συζύγους, όλων των ταμείων.

  • Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον διοικητή του ΙΚΑ, για τις δηλώσεις του περί βόλτας των συνταξιούχων στα κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, γιατί δεν έχουν τι να κάνουν, απέστειλε η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφαλίσεως Πειραιώς και Πέριξ Δήμων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ