Παρασκευή 23 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στης Λαρίσης το ποτάμι...

Ευχαριστημένος και περήφανος εμφανίστηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, για τις διαδικασίες με τις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Κινήματος, επισημαίνοντας, ιδιαιτέρως, το μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων που - όπως είπε - «προσεγγίζει τις 300.000».

Φαίνεται, όμως, ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οτι «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας». Δεν το λέμε εμείς. Το ψιθυρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σ' όλη τη χώρα, στη δε Λάρισα το καταγγέλλει επισήμως, με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο, ο Β. Ραούλης, απερχόμενος συντονιστής ΝΟΕΣ και αποτυχών υποψήφιος γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ.

Στις δημόσιες καταγγελίες του κάνει λόγο για μεταφερόμενους ψηφοφόρους, για κάποιους που ψήφιζαν με ταυτότητες άλλων, για σημαδεμένα ψηφοδέλτια, για υπερβολικό αριθμό ψηφισάντων κι άλλα παρόμοια. Απευθυνόμενος μάλιστα προς όσους τον ψήφισαν και, όπως λέει, «αναρωτιούνται πού πήγαν οι ψήφοι τους», σημειώνει:

«Ζητώ συγγνώμη που δεν ήταν στη λογική μου η κινητοποίηση αλλοδαπών, Τσιγγάνων και άλλων "φίλων", οι παρεμβάσεις επί της κάλπης και οι συμφωνίες χωρίς πολιτικούς όρους».

Ανεξαρτήτως από τις προθέσεις του καταγγέλλοντος, ο οποίος, μάλλον, οψίμως και, πάντως, μόνο μετά την αποτυχία του να εκλεγεί φαίνεται ότι αντελήφθη τα «κακώς κείμενα και υπόπτως συμβαίνοντα» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αυτό που καθίσταται φανερό είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ θριάμβευσε για μια ακόμα φορά η διαφάνεια και η (συμμετοχική) δημοκρατία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ