Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εγινε παράδοση...

Παράδοση πάει να γίνει το «μαύρισμα» των εκάστοτε υπουργών Γεωργίας στις εκλογές. Να θυμηθούμε ότι στο παρελθόν από το κοινοβούλιο «εκδιώχτηκαν» με τη λαϊκή ψήφο, πολλοί υπουργοί - όπως οι Γ. Ποττάκης, Γ. Μωραΐτης και Στ. Τζουμάκας του ΠΑΣΟΚ και ο Σ. Χατζηγάκης της ΝΔ - κι ακόμα περισσότεροι υφυπουργοί.

Σε τούτες τις εκλογές «εκδιώχτηκε κακήν - κακώς» ο Γ. Δρυς, ο οποίος έχασε την έδρα του στην Κέρκυρα. Κι ας μην ισχυριστεί ο αποτυχών ότι «έπεσε θύμα του γυναικείου κάλλους», καθώς στη θέση του εκλέχτηκε η Αντζελα Γκερέκου. Η αλήθεια είναι ότι και ο Γ. Δρυς, όπως όλοι, σχεδόν οι προκάτοχοί του στο υπουργείο Γεωργίας πέφτει «θύμα» της «αποκοτιάς» του να «τα βάλει» με την αγροτιά. Κι αυτό θα έπρεπε να το είχε σκεφτεί όταν ευχαρίστως αναλάμβανε τη διαχείριση της αντιαγροτικής πολιτικής, δείχνοντας, μάλιστα, «υπερβάλλοντα ζήλο» στις συγκρούσεις του με τους αγρότες.

Ανάλογη εκλογική τιμωρία φαίνεται να υπέστη και ο Φ. Χατζημιχάλης - ένας εκ των δύο υφυπουργών Γεωργίας - ο οποίος μόλις και μετά βίας κατέλαβε την τρίτη και τελευταία εκλόγιμη θέση στη Λάρισα. Ομως, δεν έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή, αφού αυτή εξαρτάται από την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να είναι βουλευτής Λάρισας ή Θεσσαλονίκης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ