Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το στίγμα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχουμε από χτες και οι αναλυτές ...ψάχνουν το στίγμα της. Για να μην κουράζονται, τους πληροφορούμε ότι οι πολιτικές της επιλογές θα είναι ...κλασικά συντηρητικές και θα βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, με όσα έχουμε γνωρίσει και μέχρι σήμερα.

Καλύτερα, να ασχοληθούν με το νέο κυβερνητικό στιλ, το οποίο - πρέπει να ομολογήσουμε - παρουσιάζει μια ...αξιοσημείωτη ποικιλία!

Μιλάμε για μια κυβέρνηση, που ξεκινά από το «ευρω-κυριλέ» προφίλ των Μολυβιάτη - Βαληνάκη - Γιαννάκου, περνά από το κλασικό «δεξιό» των Βουλγαράκη - Παυλόπουλου - Σιούφα και καταλήγει στο ...«λαϊκοδεξιό» των Παναγιωτόπουλου - Γιακουμάτου.

Ξεχωρίζει, βεβαίως, και η «ολυμπιακή» τριάδα των Καραμανλή - Σουφλιά - Αβραμόπουλου, που μάλλον έχει πιο βραχυπρόθεσμο έργο, μια και στη ΝΔ δηλώνουν, ήδη, αγχωμένοι για το θέμα των Αγώνων.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, στο μεταξύ, ορκίζονται πως δε θα αναλωθούν στην εσωστρέφεια, προκειμένου να εξηγήσουν τη βαριά ήττα, αλλά ...ποιος τους πιστεύει! Ακόμα κι αν προσπεράσουμε τα πρωτοσέλιδα των «πρασινόφρονων» εφημερίδων, περί του πόσο κακός ήταν ο Σημίτης, είναι και αντικειμενικό το πρόβλημα.

Πώς να το κάνουμε, μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να «διαρρέει» ότι δεν πρόλαβε να τα αλλάξει όλα, όμως και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι «καθεστηκυίες δυνάμεις» δε φαίνονται διατεθειμένες να καθίσουν να τους ...αλλάξουν τα φώτα.

Και μπορεί η πλευρά των «γιωργακικών» να έχει να λέει για το ένα εκατομμύριο ψήφους που πήρε ο αρχηγός, όμως και οι 5 ποσοστιαίες μονάδες της ήττας έχουν κι αυτές το βάρος τους και μετράνε στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Φυσικά, το μόνο που δεν απασχολεί τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι το πώς θα αντιπολιτευτεί τις κεντρικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας. Αλλωστε, θα είναι σαν να μάχεται τον προηγούμενο εαυτό της...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ