Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθ' έξιν υποκριτές!

«Με όρους ρεαλισμού τοποθετείται ο Στ. Πιτσιόρλας, υποστηρίζει ότι, εάν δεν υπήρχε ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το ΚΚΕ μπορεί να ξεπερνούσε και το 7%»! Αντιγράφουμε πιστά το παραπάνω απόσπασμα από ρεπορτάζ της χτεσινής «Ελευθεροτυπίας». Για όσους δε γνωρίζουν, ο Στ. Πιτσιόρλας είναι ο συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

Κατά καιρούς ο κύριος αυτός, όπως και πολλά άλλα στελέχη του κόμματός του, φροντίζουν να υπενθυμίζουν τα πραγματικά τους αισθήματα για το ΚΚΕ. Αυτή τη φορά όμως ο κ. Πιτσιόρλας υπερέβη τα εσκαμμένα. Γιατί έφτυσε κατάμουτρα όποιους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στο ΣΥΝ, όσους αφελώς κινούμενοι επένδυσαν στην υποκριτική προεκλογική ρητορεία της ηγεσίας του υπέρ της ενότητας και της συνεργασίας και στις προεκλογικές της δεσμεύσεις πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια σ' αυτή την κατεύθυνση. Θυμίζουμε πως δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές, την Παρασκευή 5 Μάρτη, στην τελευταία του δημόσια παρέμβαση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος ανέλαβε δύο δεσμεύσεις απέναντι στο λαό. Η μία ήταν αυτή για την ενότητα της Αριστεράς.

Ομως, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η «προβιά» του «ενωτικού» ΣΥΝ πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων. Ο κ. Πιτσιόρλας ομολόγησε πως ο ρόλος του ΣΥΝ αρχίζει και τελειώνει σ' αυτόν του αναχώματος απέναντι στο ΚΚΕ. Ομολόγησε πως ο ΣΥΝ δε θα ησυχάσει αν δε δει το ΚΚΕ αποδυναμωμένο ή μεταλλαγμένο πολιτικά και ιδεολογικά. Ευσεβείς πόθοι βέβαια, φάνηκε αυτό και στις εκλογές. Αλλά ας βγάλουν συμπεράσματα έστω και τώρα οι ψηφοφόροι, οι απλοί αριστεροί άνθρωποι που τον εμπιστεύτηκαν. Ας καταλάβουν επιτέλους πως αυτοί είναι! Αφερέγγυοι όπως ήταν πάντα. Αντικομμουνιστές όπως ήταν πάντα! Και πλέον δε διαθέτουν ούτε τη στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ