Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο Αριστείδης ... και ο Π. Φασούλας

Τον Αριστείδη, τον αλαφρόμυαλο, τον μνημόνευε συχνά-πυκνά ο πατέρας μου. Είχε εκστομίσει εκείνα τ' αλλόκοτα λόγια, που εξαγρίωσαν κάποιους σαν τ' άκουσαν: «Να δω τη μάνα μου χήρα και ας μείνω χωρίς πατέρα», είχε πει χασκογελώντας ο Αριστείδης.

Και οι άλλοι τον αποπήραν: «Τι 'ναι αυτά που λες». «Δεν ντρέπεσαι». «Ου να χαθείς αχαΐρευτε».

Μόνο ο μπαρμπα-Γιάννης τον ρώτησε σοβαρά: «Γιατί τα λες αυτά Αριστείδη;».

Και εξίσου σοβαρά του απάντησε και ο Αριστείδης: «Γιατί η μάνα μου δεν εκτιμά το γέρο τώρα που ζει. Την αξία του θα την καταλάβει όταν της λείψει».

Τον θυμήθηκα και γω τον Αριστείδη χτες που άκουγα τον Παναγιώτη Φασούλα να διαμαρτύρεται στα κανάλια γιατί μάλλον χάνει τη βουλευτική έδρα παρότι πήρε κοντά στις 28.000 ψήφους και δεν εκλέγεται βουλευτής στην Α΄ Πειραιώς. Και αυτό γιατί ο εκλογικός νόμος με την περίφημη εξομάλυνση παίρνει την έδρα απ' το ΠΑΣΟΚ και τη στέλνει στην Αιτωλοακαρνανία και από κει πήρε την έδρα του ΚΚΕ και την έφερε στον Α΄ Πειραιά.

Ο Π. Φασούλας είπε ότι είναι άδικο από τη σκοπιά της ιδέας της «συμμετοχής του λαού» και δήλωσε ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια ενάντια στον εκλογικό νόμο!

Τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, διατηρούσε ως κόρη οφθαλμού τον άδικο νόμο της ΝΔ - που το ΠΑΣΟΚ είχε καταψηφίσει ως αντιπολίτευση - και με τον οποίο τα δυο πρώτα κόμματα κατάκλεβαν τα υπόλοιπα κόμματα και οι εκλεγέντες βουλευτές τους καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια για το ...σταυρό του λαού! Αν ίσχυε το σύστημα της απλής αναλογικής τότε με βάση τα ποσοστά των εκλογών της 7.3.2004 η δύναμη των κομμάτων θα έπρεπε να είναι - περίπου- η εξής: ΝΔ 136 έδρες (έναντι 165), ΠΑΣΟΚ 122 (έναντι 117), ΚΚΕ 18 (έναντι 12), ΣΥΝ 10 (έναντι 6), ΛΑΟΣ 6 (έναντι 0), ΔΗΚΚΙ 5 (έναντι 0), ενώ τρεις ακόμα έδρες θα τις έπαιρναν άλλοι μικρότεροι σχηματισμοί.

Και ο νέος νόμος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ - και καταψήφισε η ΝΔ - είναι το ίδιο καλπονοθευτικός για τη λαϊκή ψήφο. Και όταν το ΚΚΕ μαζί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είχε φέρει πρόταση νόμου, οι διάφοροι κύριοι - τύπου Φασούλα - του ΠΑΣΟΚ περί άλλα τύρβαζαν στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Βλέπετε, οι ...βολευτές της καλπονοθείας δεν εξεγείρονται κατά του άδικου εκλογικού νόμου, αλλά γιατί δε λειτούργησε στα μέτρα τους!!!

Ενίοτε όμως συμβαίνουν και αυτά...


Γιώργος ΜΟΥΣΓΑΣ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ