Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10081

90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Αύριο στο Παλιοζογλώπι η εκδήλωση για τον Χ. Φλωράκη

Η δεύτερη εκδήλωση για τον Χαρίλαο Φλωράκη θα γίνει αύριο Κυριακή 25 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στον Αϊ - Λια, στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας. Θα μιλήσουν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΟΜ
Απαιτείται ειδική κρατική φροντίδα και άμεσες λύσεις

Συμπαραστεκόμαστε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι Ρομ και που πρέπει να αντιμετωπιστούν συνδυασμένα. Το οικιστικό με προγράμματα λαϊκής στέγης και όχι με ατομικές λύσεις, το πρόβλημα της δουλειάς, το πρόβλημα της μόρφωσης και το πρόβλημα της υγείας. Χρειάζεται ειδική πολιτική και υπηρεσίες δωρεάν.


ΣΕΛ.  3

Στο πιάτο μας το ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΛΑΔΙ με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ειδική απόφαση - οδηγία της ΕΕ από το 2004 επιτρέπει στα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν βρώσιμα έλαια να διακινούν και τοξικά και καρκινογόνα φορτία

Με ειδική απόφαση - οδηγία της ΕΕ από το 2004, τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν διαφόρων τύπων έλαια που προορίζονται για κατανάλωση, επιτρέπεται να μεταφέρουν και ορυκτέλαια! Αυτό προκύπτει από έγγραφα που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ρ», αποκαλύπτοντας το όργιο της υποκρισίας όλων εκείνων που προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση με τα επιμολυσμένα ηλιέλαια, το νέο διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε. Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ, που έχουν υιοθετηθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εκτός από ορυκτέλαια τα δεξαμενόπλοια επιτρέπεται να μεταφέρουν και βενζυλική αλκοόλη, κυκλοεξάνιο, κυκλοεξανόλη, μυρμηκικό οξύ, λιμονένιο, θειικό οξύ, καυστική ποτάσα, μεθανόλη κλπ., όλα τοξικά και καρκινογόνα. Επιβεβαιώνεται, επομένως, αυτό που το ΚΚΕ τονίζει: Οτι, δηλαδή, όσο η παραγωγή και η διακίνηση των προϊόντων βρίσκεται στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα και η υγιεινή των προϊόντων.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Ηχηρό μήνυμα ενάντια σε νόμο - πλαίσιο, ΚΕΣ

Μαχητικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν χτες φοιτητές και σπουδαστές από δεκάδες συλλόγους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις. Εστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην αναγνώριση των ΚΕΣ, στο νόμο - πλαίσιο και συνολικά στην πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ.

Η ΠΚΣ ανακοίνωσε χτες πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος και καλεί φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν αυτήν την υπόθεση στα χέρια τους.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ανυποχώρητος αγώνας για αξιοπρεπή ζωή

Διαδήλωσαν και χτες στο κέντρο της Αθήνας για συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών.


ΣΕΛ.  35
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σιγά σιγά» η αναγνώριση του Κοσσόβου

Μυστική συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με «υπουργό» του Κοσσυφοπεδίου, που επισήμως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη χώρα.


ΣΕΛ.  9
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Χαράτσι - «δώρο» στον ΟΤΕ για το κλείσιμο ραντεβού

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ «προίκα» στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ, δίνουν τα δημόσια νοσοκομεία για την ένταξή τους στη φωνητική πύλη «Γραμμή για την Υγεία - 1535».


ΣΕΛ.  32

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ