Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10079

ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Σήμερα η πρώτη εκδήλωση για τον Χαρίλαο Φλωράκη

Σαν σήμερα, πριν 3 χρόνια, «έφυγε» ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης.

  • Σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., στο επιμορφωτικό κέντρο Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» πραγματοποιείται η πρώτη εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στον Αϊ-Λια, στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας. Θα μιλήσουν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΤΕ την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου στην ανώτατη εκπαίδευση

Απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν η επιστήμη και οι επιστήμονες να κατακτήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο στον αντίποδα των μονοπωλιακών σχεδιασμών

  • Το ΚΚΕ καλεί τους πανεπιστημιακούς να σταθούν εμπόδιο στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου και συνολικότερα του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, ξεκινώντας με τη μαζική αποχή τους από τις εκλογές για ανάδειξη αρχών διοίκησης, συνεχίζοντας με την πολιτική μάχη που πρέπει να δοθεί μαζί με τους φοιτητές στις συγκλήτους και τα άλλα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου, για να αποτραπούν αποφάσεις υλοποίησης των μέτρων (συγκρότηση τετραετών επιχειρησιακών προγραμματισμών, εσωτερικών κανονισμών, επιτροπών αξιολόγησης κλπ.). Να παλέψουν για τη συνολική κατάργηση του νόμου - πλαισίου, να αντισταθούν στο νέο εγχείρημα επιβολής των ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσα από την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της ευρωπαϊκής οδηγίας 36/05, τη διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 16.
  • Το ΚΚΕ έχει βαθιά επίγνωση ότι το κάλεσμά του αυτό δεν έχει αποδέκτες όλους τους πανεπιστημιακούς, προπαντός γιατί ανάμεσά τους υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές διαφορές και αγεφύρωτα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα. Απευθύνεται σε εκείνους που, προσηλωμένοι στη διδασκαλία και την επιστήμη τους, δεν ανήκουν, ούτε φιλοδοξούν να ενταχθούν στην αστική τάξη και στα ανώτερα στρώματα της νέας επιχειρηματικής πανεπιστημιακής ιεραρχίας, που θέλουν η επιστήμη και οι επιστήμονες να κατακτήσουν τον κοινωνικό τους ρόλο στον αντίποδα των μονοπωλιακών σχεδιασμών, για την απαλλαγή της ανθρώπινης ζωής από το μόχθο, τις στερήσεις, την άγνοια, τις προλήψεις.

ΣΕΛ.  3

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δημόσια και πλήρης προστασία των αναπήρων και των οικογενειών τους

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα Ατομα με Αναπηρία, σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, την ανάγκη να υπάρχει ολοκληρωμένη δημόσια δωρεάν φροντίδα για τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους σε όλη τους τη ζωή, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συνάντηση που είχε χτες με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία. Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  6


ΚΟΥΒΑ
Προβοκατόρικες ενέργειες από ΗΠΑ

Στείλτε στο Λευκό Οίκο ηλεκτρονικά μηνύματα για την υπεράσπιση της Κούβας, της Επανάστασης και του κουβανικού λαού(comments@whitehouse.gov, vice-president@whitehouse.gov).


ΣΕΛ.  9
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αύριο κινητοποίηση για το νόμο - πλαίσιο

Με κάλεσμα της Πανσπουδαστικής 30 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι κινητοποιούνται αύριο, 23 Μάη, σε μια σειρά από πόλεις.


ΣΕΛ.  13
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
Η «UNILEVER» οδηγός του ΕΦΕΤ

Η «UNILEVER» συνέταξε και εξέδωσε τον οδηγό «Βασικές αρχές υγιεινής για τα τρόφιμα» που διακινούσε ο ΕΦΕΤ. Στο μεταξύ δεν έχει ενημερωθεί ... επίσημα για ακόμα 10.000 τόνους που υπάρχουν σε αποθήκη πολυεθνικής.


ΣΕΛ.  4,    18
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ
Φιάλες αίματος σε ψυγεία κρεάτων!

Φρικτή κατάληξη της ευγενικής προσφοράς των κατοίκων, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το κέρδος των ακτοπλόων εφοπλιστών.


ΣΕΛ.  32
ΚΝΕ
Οχι στην απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ