Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αντικομμουνιστική επίθεση δεν πρόκειται να περάσει

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή την επίσκεψη του Τσέχου πρωθυπουργού

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαχητική πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο "Χίλτον" στην Αθήνα, κατά την επίσκεψη του Τσέχου πρωθυπουργού Μ. Τοπολάνεκ.

Με την κινητοποίηση αυτή, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κατήγγειλαν την προκλητική επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τσεχίας, μιας χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία προχώρησε το Μάρτη του 2008 στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Οι Ελληνες κομμουνιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας και απαίτησαν να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση που τη θέτει εκτός νόμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσέχος πρωθυπουργός - αφού πρώτα επέλεξε διόλου τιμητικά να εισέλθει στο ξενοδοχείο από την πίσω πόρτα - προχώρησε σε νέες απαράδεκτες αντικομμουνιστικές δηλώσεις με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ούτε λίγο ούτε πολύ υπερασπίστηκε την απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, επιχειρώντας μάλιστα προκλητικά να εξισώσει το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Εμείς από τη μεριά μας απαντάμε ότι αυτή η επίθεση δεν πρόκειται να περάσει. Οπως τόνισε σε δηλώσεις του κατά την κινητοποίηση ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, "Δε θα αφήσουμε έτσι αυτήν την κατάσταση, δε θα αφήσουμε να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, δε θα αφήσουμε να ανοίξει στην ΕΕ ένας νεομακαρθισμός, ένα νέο κυνήγι μαγισσών κατά των κομμουνιστών. Ηδη στη χώρα μας, σε φορείς του λαού και της νεολαίας αναπτύσσεται ένα πολύ μεγάλο κίνημα καταδίκης".

Η απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας μαρτυρά το μέγεθος της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα που ετοιμάζουν η ΕΕ και οι πολυεθνικές. Μια επίθεση που περνά και μέσα από την καταδικασμένη στη συνείδηση των λαών της Ευρώπης "Ευρωσυνθήκη της Λισαβόνας", ενάντια στην οποία θα πρέπει να αναπτυχθεί δυναμικός αγώνας.

Στόχο έχουν να χτυπήσουν συνολικά τα πολιτικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα, τους αγώνες και το συνδικαλισμό. Γι' αυτό επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με τους κομμουνιστές, τους πρωταγωνιστές στην οργάνωση όχι μόνο της αντίστασης, αλλά και της πάλης για τη διέξοδο από τον καπιταλισμό.

Γι' αυτό και η ΚΝΕ καλεί σε συναγερμό κάθε νέο και νέα, καλεί τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, όλο το λαό, να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την κατάπτυστη απόφαση απαγόρευσης της ΚΝ Τσεχίας, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στη συνολικότερη επίθεση που εξαπολύεται στα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ