Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΓΕΣ «ΜΑΡΦΙΝ»
«Ισες αποστάσεις» από κυβέρνηση

«Ισες αποστάσεις» ανάμεσα στο... «δικαίωμα» των επιχειρηματιών να ποινικοποιούν την πολιτική κριτική και δράση και στην ελευθερία των κομμάτων και ΜΜΕ να εκφράζονται τηρεί η κυβέρνηση, υπεραμυνόμενη ταυτόχρονα της επιλογής της για ξεπούλημα του ΟΤΕ.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του εκπροσώπου της, απέφυγε να καταδικάσει ευθέως την απαράδεκτη ενέργεια του αντιπροέδρου της «Μαρφίν» να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά του προέδρου του ΣΥΝ Α. Τσίπρα, περιοριζόμενη σε χλιαρή αποδοκιμασία. «Δε θα σχολιάσω φυσικά πράξεις κανενός πολίτη, εφόσον οι πράξεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων», είπε ο Ευ. Αντώναρος, όταν ρωτήθηκε για την ενέργεια του Α. Βγενόπουλου, συμπληρώνοντας απλά ότι η κυβέρνηση δε συμμερίζεται «να καταθέτει κανείς αγωγή σε έναν πολιτικό αρχηγό, επειδή ασκεί πολιτική κριτική». Περισσότερο σαφής ήταν για την αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού «Σταρ», λέγοντας ότι «η δημοσιογραφία έχει την ελευθερία της κριτικής κάθε γεγονότος, όπως επίσης της κριτικής κινήσεων τόσο πολιτικών όσο και άλλων προσώπων, που απασχολούν το δημόσιο βίο. Το δικαίωμα διατύπωσης, ελεύθερα, της άποψης δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε το ξεπούλημα του ΟΤΕ στη γερμανική «Ντόιτσε Τέλεκομ», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι όλα έγιναν νόμιμα και με διαφάνεια μέσα από την ελεύθερη αγορά. Βέβαια, δεν απάντησε πώς στο πλαίσιο της «ελεύθερης αγοράς» η γερμανική εταιρεία αγόρασε το 20% των μετοχών του ΟΤΕ ακριβότερα κατά 35% από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή...

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Λ. Ζαγορίτης, ο οποίος από τη μια είπε ότι «το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης τόσο των πολιτικών αλλά και του κάθε πολίτη, αλλά βέβαια και των ΜΜΕ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε να περιορισθεί», από την άλλη όμως «κάθε πολίτης δικαιούται να κινηθεί στο πλαίσιο του νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ