Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10049

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ζητούν δημοψήφισμα απέναντι στη νέα Ευρωσυνθήκη και την ΕΕ

«Εμείς που υπογράφουμε αυτήν την έκκληση, ζητάμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να δοθεί στον ελληνικό λαό, για μια φορά, η δυνατότητα να εκφράσει τη θέλησή του, απέναντι στην ΕΕ και τη νέα Ευρωσυνθήκη. Καλούμε να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, για να ξεκινήσει μια πλατιά συζήτηση μέσα στο λαό, με κάθε δυνατή μορφή».


ΣΕΛ.  2  -  3

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 του Απρίλη

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 47 πόλεις. Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ομόνοιας. Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Πειραιάς, 10.30 π.μ., Ηλεκτρικός Σταθμός

Οκτώ Ομοσπονδίες, 13 Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε όλη τη χώρα, συγκροτούν τον πυρήνα του απεργιακού μετώπου της Τετάρτης 16 του Απρίλη, για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. Πρόκειται για αναμέτρηση μεγάλης σημασίας, που αφορά στο σύνολο των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους.

Για να πάρει απάντηση η κοροϊδία του ενός ευρώ «αύξηση», που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους. Για κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στους νόμους Πετραλιά - Σιούφα - Ρέππα, την όξυνση της σύγκρουσης με την πολιτική που ετοιμάζει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  8   -   11

Eurokinissi

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
Νέες δυνάμεις - νέες ευθύνες

Σαφή αύξηση σε ψήφους και ποσοστά καταγράφει η ΠΚΣ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σε 193 από 197 φοιτητικούς συλλόγους, η ΠΚΣ κατέγραψε ποσοστό 16,01%, έναντι 14,97% το 2007. Σε 64 από 69 σπουδαστικούς συλλόγους, η ΠΚΣ πήρε ποσοστό 15,56%, έναντι 15,34% το 2007. Η ενίσχυση των δυνάμεων της ΠΚΣ περιέχει δυναμική ριζοσπαστικοποίησης των νεανικών συνειδήσεων. Το ίδιο το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι η αναζωογόνηση των συλλόγων και η ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος περνάει μέσα από την ιδεολογική και πολιτική αντεπίθεση στο κίνημα και στο μάθημα, για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών.


ΣΕΛ.  16   -   18

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Οικονομική προσφορά 1.500 δολαρίων Αμερικής δίνουν οι φίλοι μας από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ της Νέας Υόρκης.



ΚΚΕ: ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Συζήτηση με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μιλά στον «Ρ» για την πολιτική εξόρμηση του Κόμματος, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και σημειώνει: «Κατακτώντας μικρές νίκες, σε αυτή τη φάση, ενισχύοντας την προσπάθεια αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, για την τελική ανατροπή, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε... »


ΣΕΛ.  6   -   7
ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
Καταλήστευση λαών

Υποκριτικό το ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για την αντιμετώπιση της μάστιγας της πείνας. Πίσω από αυτό, η προώθηση των σχεδίων για παραπέρα καταλήστευση των λαών της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής.


ΣΕΛ.  24  -  25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ