Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
Δράση με στόχο το δυνάμωμα των δεσμών με τους εργαζόμενους

Μιλά στο «Ρ» ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

-- Ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η εφαρμογή των επιταγών της ΕΕ, στην περιοχή της Αχαΐας, από τη σκοπιά των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων;

-- Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης, αλλά και της υπαίθρου του νομού μας, αποτελεί μια συντριπτική απάντηση στα αστικά ιδεολογήματα περί οικονομικής σύγκλισης και κοινωνικής συνοχής.

Τα αποτελέσματα των κοινοτικών πλαισίων στήριξης, των μεγάλων έργων της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του αστικού κράτους στο Νομό Αχαΐας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά. Διατήρηση της ανεργίας σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα των νέων, διευρύνονται τα λαϊκά στρώματα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, συρρίκνωση και εγκατάλειψη παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών, αμπελοοινικών, ελαιόλαδο, ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Από την άλλη μεριά έχουμε στήριξη του ρόλου των κεφαλαιοκρατών, ιδιαίτερα αυτών που απασχολούνται στους κλάδους της νέας τεχνολογίας, του διαμετακομιστικού εμπορίου, του επισιτισμού - τουρισμού, της υγείας και της μεγαλύτερης κρατικοδίαιτης ΑΕ στην περιοχή μας, της «Γέφυρας» Ρίου - Αντιρρίου.

-- Ποια η δράση του Κόμματος μπροστά σε αυτή την κατάσταση;

-- Ως Κόμμα έχουμε θέσει ως προτεραιότητες την ανάγκη ενίσχυσης της οργάνωσης της εργατικής τάξης και της ενίσχυσης του ταξικού προσανατολισμού, ιδιαίτερα στους κλάδους που αναπτύσσονται, των μεταναστών στους κλάδους που απασχολούν νέους εργαζόμενους, κλάδους - θερμοκήπια των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης και της ανασφάλιστης εργασίας, των απολύσεων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Το δυνάμωμα των ιδεολογικοπολιτικών δεσμών μ' αυτούς, την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Οργανώσαμε από καλύτερες θέσεις την παρέμβασή μας στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, έχοντας στο επίκεντρο την εμπορευματοποίησή τους και τη δράση του ιδιωτικού κεφαλαίου σ' αυτούς τους τομείς.

Από την πρώτη στιγμή παρεμβήκαμε ως ΚΟ στα προβλήματα και στις δίκες που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι αγρότες της Αιγιαλείας, στις επελάσεις που ετοιμάζει το κεφάλαιο στα καμένα, αλλά και στα βουνά της περιοχής με την «καραμέλα» των διαφόρων τουρισμών.

Αναδείξαμε ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, όπως την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας των σχολείων, των νοσοκομείων, της λαϊκής κατοικίας, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Παρεμβήκαμε πολύμορφα και αποφασιστικά στα προβλήματα των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων. Εναντιωθήκαμε σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές τακτικές, θέτοντας στο επίκεντρο τις αιτίες δημιουργίας του μεταναστευτικού κύματος, δηλαδή, την ιμπεριαλιστική πολιτική και την ανάγκη νομιμοποίησής τους σε αντιπαράθεση με την ευρωενωσιακή αντιμεταναστευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ