Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
«Ανυπόγραφη» προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου - Μεγαρίδος

Την προβοκατόρικη ενέργεια σε βάρος του ΚΚΕ με την κυκλοφορία ενός ανυπόγραφου χαρτιού στην πόλη της Ελευσίνας, με τίτλο «Μακεδονικό και Αριστερά», στο οποίο γίνεται προβοκατόρικη αναφορά στις θέσεις του Κόμματος για το ζήτημα της Μακεδονίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Θριασίου - Μεγαρίδος.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Αχτιδική Επιτροπή: «Η προβοκατόρικη αυτή ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης που δέχεται το ΚΚΕ από τις δυνάμεις της ολιγαρχίας και τα φερέφωνά της. Το ανυπόγραφο του χαρτιού, δείχνει το ποιόν του περιεχομένου και των εμπνευστών του. Δείχνει απογόνους προδοτών του λαού, δοσίλογους, συνεργάτες Γερμανών με κουκούλες, αισχρούς πληροφοριοδότες της Ασφάλειας στο μετεμφυλιακό καθεστώς, που παραδίδανε παιδιά της εργατικής τάξης στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στις φυλακές και εξορίες».

«Το ΚΚΕ - συμπληρώνει - όποτε χρειάστηκε, υπερασπίστηκε την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας με το αίμα του. Η ιστορία, οι αγώνες, ο πατριωτισμός, οι θυσίες του ΚΚΕ είναι γνωστά στο δημοκρατικό λαό της περιοχής. Γι' αυτό και δεν τόλμησαν οι απόγονοι των κουκουλοφόρων να μοιράσουν ενυπόγραφα το χαρτί τους, φοβούμενοι τις αντιδράσεις του λαού».

Αναφερόμενη στη συνέχεια η Αχτιδική Επιτροπή, ειδικότερα στις θέσεις του ΚΚΕ για τη Μακεδονία, επισημαίνει, ότι είναι γνωστές και διακηρυγμένες. Οπως και το γεγονός, ότι «Οταν όλα τα κόμματα "πλην Λακεδαιμονίων", όπως διατυμπάνιζαν τότε κάποιοι, συμμετείχαν στα εθνικιστικά - πολωτικά για τους λαούς συλλαλητήρια, το ΚΚΕ μόνο του τότε, με παρρησία και θάρρος, διατύπωσε τις θέσεις του, τις οποίες δε χρειάστηκε να αναθεωρήσει όπως κάνουν σήμερα άλλα κόμματα. Το ΚΚΕ στηριγμένο στην ιστορία και πολιτική του, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, υπερασπίζεται τα σύνορα και την ανεξαρτησία της χώρας, παλεύει για λαϊκή εξουσία και οικονομία, με προοπτική το σοσιαλισμό, έχει το θάρρος και την υποχρέωση να διατυπώνει τις θέσεις του για όλα τα ζητήματα όπως και για το συγκεκριμένο».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει: «Το θράσος, να ψάξουν οι εμπνευστές του χαρτιού να το βρουν στους δικούς τους πολιτικούς εκφραστές και υποστηριχτές, οι οποίοι με περίσσιο θράσος παραπλανούν τους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας, πολιτικές ενάντια στα συμφέροντά τους σε όλα τα ζητήματα. Κάνουν κυρίαρχο το "Μακεδονικό" και αποσιωπούν την προσπάθεια Αμερικανών και ΝΑΤΟ, να μετατρέψουν τη χώρα μας και τη γειτονική χώρα σε προτεκτοράτο και ορμητήριο των Αμερικανών. Οι δικές τους θέσεις είναι ενάντια στα συμφέροντα όλων των λαών των Βαλκανίων και υπέρ των σχεδιασμών και των συμφερόντων του μονοπωλιακού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ