Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Δε θα αφήσουμε να αρχίσει ένα νέο κυνήγι της κομμουνιστικής ιδεολογίας

Η δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης

Ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε: «Η Τσεχία είναι η πρώτη χώρα - μέλος της ΕΕ όπου απαγορεύτηκε, βγήκε εκτός νόμου, Κομμουνιστική Νεολαία. Σήμερα μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκεται ο Τσέχος πρωθυπουργός. Εμείς τον περιμέναμε να έρθει από την πόρτα για να του δώσουμε ένα υπόμνημα, μια διαμαρτυρία. Μπήκε από πίσω από τα... μαγειρεία απ' ό,τι φαίνεται. Τώρα μιλάει για τη δημοκρατία στην ΕΕ και η χώρα του είναι η πρώτη χώρα που απαγορεύει τους κομμουνιστές.

Εμείς αυτή την κατάσταση δε θα την αφήσουμε έτσι. Δε θα αφήσουμε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και να αρχίσει στην ΕΕ ένας νεομακαρθισμός και ένα νέο κυνήγι της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Ο λόγος που απαγορεύτηκε και η Κομμουνιστική Νεολαία της Τσεχίας είναι επειδή στο καταστατικό της μιλάει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μιλάει για το σοσιαλισμό.

Απ' ό,τι φαίνεται είναι το πρώτο κρούσμα, ιδιαίτερα ενόψει της νέας Ευρωσυνθήκης που τη φέρνουνε κρυφά από τους λαούς. Για αυτή την Ευρωσυνθήκη που θέλει να επιβάλλει αυτό το μεμονωμένο περιστατικό να γίνει καθεστώς, το ΚΚΕ καλεί σε δημοψήφισμα. Καλεί την κυβέρνηση να αποδεχτεί ο ελληνικός λαός να πάρει θέση απέναντι σε αυτή την Ευρωσυνθήκη που είναι θηλιά για τα δικαιώματα του λαού.

Είμαστε βέβαιοι ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας θα δυναμώσει. Γι' αυτό το πράγμα είναι απόδειξη που θα δεχτούν οι κομμουνιστές και ήδη δέχονται οι σύντροφοί μας στην Τσεχία. Εμείς δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό. Ηδη στη χώρα μας αναπτύσσεται ένα πολύ μεγάλο κίνημα καταδίκης. Πάνω από 100 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν πάρει θέση και απόφαση καταδίκης αυτής της πρακτικής στην Τσεχία και θα συνεχίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ