Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτη πρόκληση από τη «Μαρφίν»

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε χτες η πολυεθνική «Μαρφίν», επιχειρώντας να παρέμβει στην κριτική που της γίνεται, με μηνύσεις και αγωγές, σε βάρος του προέδρου του ΣΥΝ. Στην ουσία, μέσω της προσπάθειας ποινικοποίησης πολιτικών απόψεων επιχειρείται αποπροσανατολισμός για το τεράστιο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του ΟΤΕ, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο επικεφαλής του ομίλου της «Μαρφίν», Α. Βγενόπουλος, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για το θέμα, κατατέθηκαν μηνύσεις και αγωγές εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, καθώς και του τηλεοπτικού σταθμού «Star». Για τα παραπάνω επικαλούνται «συκοφαντική δυσφήμιση» και «ηθική βλάβη». Οι μεγαλοεπιχειρηματίες τιμολόγησαν τη ...βλάβη που υπέστησαν ως εξής:

  • 1 εκατ. ευρώ σε βάρος του Αλ. Τσίπρα, ποσό το οποίο, εφόσον τους επιδικαστεί, θα το «εισφέρουν ως χορηγία στο ΣΥΡΙΖΑ»... Σύμφωνα με τον Βγενόπουλο το πρόσωπο του Τσίπρα επιλέχτηκε επειδή δεν έχει βουλευτική ασυλία, αλλά με βάση αυτό στοχεύουν να «δικαστούν ηθικά και όλοι αυτοί που σήμερα καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία». Πρόκειται, δηλαδή, για απύθμενο θράσος και πρόκληση, αφού με αυτόν τον τρόπο ο εν λόγω διαχειριστής των τεράστιων κεφαλαίων της «Μαρφίν» προσπαθεί να επιβάλει το ύφος που αυτός επιλέγει για τη διατύπωση πολιτικών θέσεων.
  • 150 εκατ. ευρώ σε βάρος του «Star Channel», ποσό που, σύμφωνα με τη «Μαρφίν», είναι «ανάλογο του μεγέθους» της εταιρείας τους, αλλά και της «οικονομικής ευρωστίας των ιδιοκτητών του καναλιού»...

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, ποντάροντας στο γεγονός ότι οι κινήσεις της «Μαρφίν» και τα ασύλληπτα κέρδη που τσεπώνει έχουν τη νομιμοποίηση της ζούγκλας της αγοράς, ισχυρίστηκε ότι η «Μαρφίν» δεν έκανε καμιά «απάτη». Την ίδια στιγμή επιχείρησε να εγκαλέσει και άλλες πλευρές, για διατυπώσεις, όπως, «μεσάζοντες που πήραν μίζα», «υπόγειες διαδρομές βρώμικου χρήματος», «αλβανική μαφία», κ.ά.

Το ΚΚΕ

Με αφορμή την πρόκληση Βγενόπουλου, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου της, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αγωγή Βγενόπουλου κατά του προέδρου του ΣΥΝ είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας. Πρόκειται για μια επικοινωνιακή κίνηση που εντάσσεται στον ανταγωνισμό των επιχειρηματιών για το ποιος θα λεηλατήσει περισσότερο τον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ και ποιος θα αρπάξει μεγαλύτερο μερίδιο από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών που προωθεί η ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ