Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πρωτοβουλίες για τα λαϊκά προβλήματα

Μιλά στον «Ρ» ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Η παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας, τόσο πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές εντάθηκε σε όλα τα μέτωπα και απέκτησε μεγαλύτερο δυναμισμό και αποτελεσματικότητα. Με τη συστηματική, προγραμματισμένη και καθημερινή ενασχόληση με τα λαϊκά προβλήματα και τη μόνιμη επαφή με το λαό, οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι η επαφή του ΚΚΕ μαζί τους δεν είναι ευκαιριακή.

Πάνω στο βασικό στόχο, η εργατική τάξη, ο λαός να παρέμβει ως πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, να ματαιώσει αντιλαϊκά σενάρια που θα ενισχύσουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να παλέψει με προοπτική τη δική του εξουσία, τη λαϊκή εξουσία, οι ΚΟ της περιοχής βάζουν σε συζήτηση την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.

Παρουσιάζοντας αυτήν την πλούσια δραστηριότητα, ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, είπε στον «Ρ»: «Πραγματοποιήσαμε δεκάδες συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και συζητήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους. Παράλληλα, παρεμβήκαμε για την προβολή των πραγματικών οξυμένων λαϊκών προβλημάτων και για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και γενικότερα των εργαζομένων και της νεολαίας. Αποδείξαμε ότι ο δρόμος για την ικανοποίησή τους βρίσκεται στην αντίθεση και ρήξη με τη στρατηγική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Μετά την παρέμβασή μας, το Φθινόπωρο, για τη ΔΕΗ ΑΕ και συνολικά για την ενέργεια καθώς και για τα προβλήματα που δημιουργεί, στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής, που κορυφώθηκε με την περιοδεία και την παρουσίαση των θέσεών μας από την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματός μας σ. Αλέκα Παπαρήγα, η πολιτική εξόρμηση στους χώρους της ΔΕΗ συνεχίστηκε και εξακολουθεί μέχρι σήμερα.

Η παρέμβαση απέκτησε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κερδίζει έδαφος η θέση για ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τις αιτίες των προβλημάτων, τις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και των ξεπουλημένων και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Αυτό εκφράστηκε με τη δημιουργία του ταξικού πόλου μέσα στο χώρο της ΔΕΗ, με τη δημιουργία του Σωματείου Ενέργειας, στο οποίο οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν. Η ΚΟ συνέχισε να πρωτοστατεί στην προβολή των προβλημάτων που δημιουργεί η λειτουργία της ΔΕΗ σε όλο το Λεκανοπέδιο και στην οργάνωση της πάλης, με αιχμή το πρόβλημα του περιβάλλοντος και της μετεγκατάστασης των οικισμών».

Και ο Κ. Σταμπολίδης πρόσθεσε: «Παράλληλα, διαμορφώσαμε θέσεις για την προστασία και ανάπτυξη των ορεινών όγκων του Γράμμου και του νομού Γρεβενών, συζητήσαμε με το λαό, με εκπροσώπους μαζικών φορέων, αναδείξαμε το ζήτημα "ανάπτυξη για ποιον και από ποιον", προβάλλαμε ειδικά προβλήματα αυτών των περιοχών, που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στις προτεραιότητές μας ήταν επίσης: Τα προβλήματα που συνεχίζονται με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα προβλήματα της Υγείας και ειδικότερα οι τεράστιες ελλείψεις των νομαρχιακών νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς και οι ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό. Τα προβλήματα των ΑμΕΑ, καθώς και το πρόβλημα των ναρκωτικών. Εγινε προσπάθεια ενημέρωσης γεωργών και κτηνοτρόφων, με συγκεντρώσεις σε περιοχές όπως του Αμυνταίου. Κεντρικό ζήτημα της δράσης μας ήταν η ενημέρωση και η πάλη για το Ασφαλιστικό».

Μεγάλο σταθμό στην πολιτική δράση της ΚΟ, την επαφή με το λαό της Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί η αυριανή ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η δράση όμως δε σταματά εδώ. «Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αισιοδοξία για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της εργατικής τάξης, γενικότερα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και για να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στον εαυτό του, για να μην οδηγηθεί σε νέους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Για να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να αντιταχθεί σε νέους εκβιασμούς, σε διλήμματα και ψεύτικες ελπίδες. Να βάλει στόχο τη διεκδίκηση μιας άλλης, ριζικά διαφορετικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ