Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΘΗΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σε όλες τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις
  • Αλέκα Παπαρήγα: Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ήταν μία αγέλη λύκων, που τσακώνονταν μεταξύ τους για τα μερίδια της αγοράς, για τις σφαίρες επιρροής
  • Σήμερα οι εκδηλώσεις στο Βελιγράδι των κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων, που συμμετέχουν στο «Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια»
  • Είναι εμφανής η διαμάχη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που δε διαφέρει από τη διαμάχη στο πλαίσιο της ΕΕ, η οποία γίνεται για τα μερίδια της αγοράς και μέσα στην ΕΕ, αλλά και σε Ανατολική Ευρώπη, Ασία, Νοτιοανατολική Ασία, Αραβικές χώρες και άλλες περιοχές.
  • Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε πειθήνια και ευθυγραμμιζόμενη σε όλα, κραδαίνοντας μόνο το ζήτημα του δειλού βέτο απέναντι στην FYROM. Η ουσία της απόφασης, είναι πως μέσα στο παιχνίδι των αντιπαραθέσεων, δόθηκε παράταση χρόνου. Καμία εμπιστοσύνη σ' αυτούς τους χειρισμούς.
  • Η είσοδος της Ελλάδας στο «Πρόγραμμα Αντιπυραυλικής Αμυνας» των ΗΠΑ, δηλαδή στη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα», φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί. Ως μέσο για την ελληνική εμπλοκή χρησιμοποιούνται τα αντιβαλλιστικά-αντιαεροπορικά συστήματα.

ΣΕΛ.  3,    6  -  7,    10   -   11

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ